Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulačka s vínem

Talíř horké polévky dokáže člověka postavit na nohy. Uvařte si s námi tradiční cibulačku. Klíčem k úspěchu je správně orestovaná cibule a kvalitní víno. Dokonalé chuti dosáhnete přidáním strouhané goudy a křupavých krutonků.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, umyjeme a nakrájíme nahrubo. Krok 2: V hrnci necháme rozpustit máslo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Cibuli smažíme na mírném ohni, dokud se nezačne přichytávat ke dnu hrnce. Krok 3: Potom stáhneme plamen na minimum, hrnec přiklopíme a cibuli za častého míchání opékáme 15 minut. Za uvedenou dobu cibule chytí zlatavou až hnědou barvu. Potom cibuli zalijeme vroucí vodou, přidáme pepř, sůl, bobkový list a vaříme ještě 20 minut. Krok 4: Když máme polévku hotovou, přilijeme do ní bílé víno a již nevaříme. Krok 5: Na talíř dáme nastrouhaný tvrdý sýr (nejlépe goudu), zalijeme horkou polévkou a posypeme krutony.

TIP: Jak na dokonalé krutonky

Zveřejněno 30. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cibulačka s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWg07

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cibulačka s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWg07

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
máslo, cibule, voda, sůl, pepř mletý, bobkový list, víno bílé, sýr strouhaný, krutony

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu