Kuřecí ňamka na medu

Lenka Thomas Kuchařka: Lenka Thomas

Doba přípravy: 40 minut plus naložení 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

500 g vykostěných kuřecích stehen
stroužky česneku
4 PL medu
6 lžic sójové omáčky
1 větší cibule
2 PL škrobu na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Propasírujeme česnek a v misce smícháme společně se sójovou omáčkou a medem, důkladně promícháme s nakrájenou cibulí na půlměsíčky.

  2. Do této marinády naložíme stehna, nejlépe přes noc, ale alespoň na 2-3 hodiny.

  3. Naložené maso poklademe do pekáčku a vše zalijeme zbytkem marinády. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 40 min. a na závěr zahustíme škrobem rozmíchaným s trochou vody a dopečeme. Podávala jsem s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 80 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí ňamka na medu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo