

Kuřecí ňamka na medu
Suroviny 4 porce
- 500 g vykostěných kuřecích stehen
- stroužky česneku
- 4 PL medu
- 6 lžic sójové omáčky
- 1 větší cibule
- 2 PL škrobu na zahuštění
Postup přípravy receptu
Propasírujeme česnek a v misce smícháme společně se sójovou omáčkou a medem, důkladně promícháme s nakrájenou cibulí na půlměsíčky.
Do této marinády naložíme stehna, nejlépe přes noc, ale alespoň na 2-3 hodiny.
Naložené maso poklademe do pekáčku a vše zalijeme zbytkem marinády. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 40 min. a na závěr zahustíme škrobem rozmíchaným s trochou vody a dopečeme. Podávala jsem s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí ňamka na medu
K receptu nejsou žádné komentáře.