Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové rohlíčky

Vánoce se pomalu blíží a spolu s nimi přichází čas svátečního pečení. Mezi tradičním cukrovím nikdy nesmí chybět křehké vanilkové rohlíčky plné mletých vlašských ořechů, bohatě obalené ve vanilkovém a moučkovém cukru. Rohlíčky se v ústech krásně rozplývají.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

miriamcirzova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku a moučkový cukr prosejeme a smícháme s ořechy a změklým máslem. Přidáme mléko, aby těsto bylo tvárné a dobře ho propracujeme. Krok 2: Hladké těsto přikryjeme mikrotenovým sáčkem a dáme alespoň na hodinu (nejlépe přes noc) odležet do lednice. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Krok 4: Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vytvoříme váleček a nožem odkrajujeme malé kousky, ze kterých ve dlaní tvarujeme rohlíčky. Rohlíčky přenášíme na připravený plech. Krok 5: Plech vložíme do trouby a rohlíčky pečeme při 170 °C zhruba 10-12 minut dožluta. Krok 6: Ještě horké rohlíčky obalíme ve vanilkovém cukru smíchaném s moučkovým cukrem a necháme v chladu v krabici rozležet.

TIP: Desatero rad na téma vanilkové rohlíčky

Zveřejněno 30. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZN4p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZN4p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, ořechy vlašské, cukr moučkový, mléko, cukr vanilkový, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu