

Těstovinový salát s jogurtem a zeleninou
Suroviny 4 - 6 porcí
- 300 g těstovin ( tvar podľa svojej chuti )
- 100 g oliv
- 150 g hrášku
- 1/2 okurky
- 1 sterilizovaná kapie
- 10 ružiček květáku
- 400 g hustého bílého jogurtu
- sůl
- mletý bílý pepř
- 1 lžíce oleje
- 150 g tvrdého syra
Postup přípravy receptu
Cestoviny uvaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Ružičky karfiolu povaríme 3 minúty a scedíme.
Kapiu a uhorku narežeme na malé štvorčeky. Cestoviny zmiešame s karfiolom, uhorkou, kapiou, hráškom a olivami.Do jogurtu vmiešame olej, soľ, mleté biele korenie a dobre premiešame s cestovinami. Necháme v chlade odstáť. Pred podávaním posypeme nastrúhaným syrom.