Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokopalačinky s pistáciovou náplní

Když zkombinujete jemné kakaové palačinky s pistáciovou náplní a celé je přelijete hořkou čokoládou, získáte novou sladkou závislost. Tento efektní dezert kombinuje intenzivní kakao, výraznou pistáciovou chuť a křupavou čokoládovou polevu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku prosejeme spolu s kakaem a solí. V míse rozmícháme vejce s cukrem a mlékem. Postupně přisypáváme suché suroviny a metličkou vymícháme hladké palačinkové těsto bez hrudek. Těsto necháme krátce odpočinout. Krok 2: Na rozehřáté nepřilnavé pánvi pečeme tenké palačinky z obou stran dozlatova. Hotové palačinky odkládáme na talíř a necháme mírně vychladnout. Krok 3: Mascarpone, ricottu, pistáciové máslo a moučkový cukr smícháme do hladkého krému. Každou palačinku přehneme napůl, potřeme pistáciovou náplní a pevně zarolujeme. Krok 4: Hořkou čokoládu rozpustíme společně s kokosovým olejem ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnné troubě. Smícháme se sekanými pistáciemi. Zarolované palačinky přelijeme čokoládou, posypeme sekanými pistáciemi a necháme krátce ztuhnout v lednici. Krok 5: Podáváme nakrájené nebo v celku, ideálně lehce vychlazené.

TIP: Palačinková roláda s ovocem

Zveřejněno 24. 1. 2026

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6j4E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6j4E

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, mouka hladká, cukr krupice, kakao, vejce, sůl, mascarpone, sýr ricotta, máslo, cukr moučkový, čokoláda hořká, olej kokosový, ořechy pistácie

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu