Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé rolky z toustového chleba

Když není čas na velké pečení, postačí i obyčejný toustový chleba, a během chvilky z něj vykouzlíte skvělý dezert. Na jeho přípravu využijete i sezonní zásoby ovoce. Rolky z toustového chleba plněné Nutellou, ořechy a jablky si jistě oblíbíte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce podle druhu a potřeby očistíme, oloupeme nebo zbavíme jadřince a nakrájíme na velikost sousta. Dvě jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na hranolky. Krok 2: Asi 1 litr vody svaříme se skořicí, citronovou šťávou a cukrem (vše dáme dle své chuti). Připravené ovoce zalijeme vařícím nálevem, necháme vychladnout a odložíme do lednice. Krok 3: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Z plátků chleba odkrojíme okraje a rozválíme je na co nejtenčí plátky. Krok 5: Každý potřeme Nutellou a posypeme ořechy. K okraji položíme hranolek z oloupaného jablíčka, který posypeme cukrem, skořicí a plátek stočíme jako roládu. Krok 6: Hotové rolky potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 10–15 minut. Krok 7: K rolkám přidáme vychlazené ovoce a třeba i šlehačku a podáváme.

TIP: Snadné moučníky do 30 minut

Zveřejněno 11. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJvW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJvW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

:-K Recept se mi líbí, není pracný a bude rychle hotový. Toasťák sice běžně nepoužívám, ale až ho koupím, tak vyzkouším. Myslím, že část čerstvého ovoce se nechá nahradit i kompotem.

Suroviny:
chléb toustový, ořechy vlašské, nutella, máslo, jablko, cukr krystal, skořice, šťáva citronová, ovoce, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu