Hermelínovo-vaječný salát

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut 6 porcí Studená kuchyně 23 názorů

Suroviny

4 ks hermelínu (4x100 g)
200 ml majonézy (Poličanka)
1 velká bílá cibule
2 lžíce plnotučné hořčice
4 uvařená vejce na tvrdo
3 větší sterilované okurky
kousek čerstvého celeru
sůl
pepř
petrželová nať
celerová nať
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny nakrájíme na malé kostičky, přidáme majonézu, sůl, pepř a plnotučnou hořčici. Opatrně spojíme v celistvou směs tak aby nedošlo k přílišné devastaci kostiček hermelínu. Okurky a plátek celeru nakrájíme na malé kostičky a přidáme k hermelínové základní směsi.

  2. Cibuli nakrájíme na jemno a nasekáme i celerovou a petrželovou nať. Uvařená vejce natvrdo nakrájíme na větší kostky a přidáme do směsi.

  3. Lehce promícháme a dáme do lednice dobře vychladit. Podáváme s čerstvým nejlépe křupavým pečivem jako vydatnější večeři.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 579 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hermelínovo-vaječný salát

1 2

Tématické fráze: vajecny salat vaječný salát s majonézou vaječný salát s hermelínem vaječný salát bez majonézy vaječný salát recepty výborný vaječný salát překrm salaty saláty pro každou příležitost recepty hermelínový salát recept vaječný salát recept hermelínový salát vaječný salát s harmelínem vajecny salat.cz recept na vajecny salat nebo pomazanku vaječný salát se šunkou recept na vajecnou tlacenku hermelínový salát bez majonézy hermelinovy salat s vajicky studená kuchyně recepty hermelinovy salat saláty pro každou příležitost recept

Zapomněl/a jsem heslo