Hrášková polévka podle Pohlreicha
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 084 kJ / 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 1,50 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 600 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Když se řekne dort, většina si představí zdobený moučník. Nicméně dort můžete připravit i ve slané verzi. Příprava není složitá a záleží jen na vás, co do něj dáte. Tvar…
Máte chuť na rychlou večeři a chcete při ní zužitkovat starší pečivo? Upečte tuto křupavou „pizzu“. Pečivo na chvíli zapečete, potřete kečupem, pokladete salámem a…
Francouzský toust je způsobem, jak vytvořit opravdu luxusní snídani. Slanou variantu s hermelínem a šunkou si dopřejeme, když máme více času na přípravu. Toust, ochucený…
Panko strouhanka se dá poměrně jednoduše vyrobit doma. Není na ní nic složitého a ještě ušetříte. Kuřecí řízek v panko strouhance bude skvělý, taky cítíte tu vůni?
Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle našeho receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Skvělý nápad, jak ušetřit čas, který bychom věnovali přípravě těsta. Pokud použijeme jako těsto toastový chléb, otevírá se nám možnost zapojit svojí fantazii a ochutit…
Blesková svačina nebo rychlá a lehce stravitelná večeře, která vás nezklame. Navíc zdravotnická osvěta hlásá, že vejce zlepšují paměť, udržují zdravé kosti a obsahují…
Tradiční hemenex z vajíček a šunky si kdekdo rád udělá na snídani. My však pro vás máme tip na jeho obměnu. Do opečeného toustu na másle uděláte výkroj a do něj vložíte…
Položíme si první vrstvu toustového chleba, podle toho jak chceme velký dort (ja dala 2x3) natřeme pomazánkou a dáme na ni další vrstvu toustového chleba, na kterou…
Club sendvič má svůj původ za velkou louží a může být jak skvělou jednohubkou, tak i vydatným obědem. Třípatrový sendvič je proložen zeleninou, kuřecím masem, slaninou a…
Šunku nebo salám nakrájíme na drobné kousíčky. Sýr, šunku, vejce, česnek, hořčici a koření smícháme.Plátek chleba potřeme směsí a přiklopíme druhým plátkem. Slepené…
Nahlásila se vám nečekaně návštěva? Nebo vás čeká filmový večer a nemáte co zobat? Jestli jste fanoušky sýra a omáček z něj, máme pro vás recept. Stačí pár ingrediencí a…
Utřeme máslo,sýr,nakrájená vejce,hořčici,sůl,pepř,majolku a česnek dle chuti a vymícháme pomazánku. Plátky toustového chleba rozkrojíme přes roh a 4 takovéto…
Původní cibulová polévka pochází z Francie. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…
Mleté řízky jsou lahodně šťavnaté a křehké. Nemusíte je vždy smažit, je dokonce i zdravější je upéct v troubě. Pro ještě lepší chuť je podložte krájenou cibulí a do…
Chlieb poukladame na pekač, ktorý sme vystlali papierom.Chlieb natrieme kečupom, navrstvime nakrajanu alebo nastruhanu salamu, slaninu, klobasu-po chuti.Na to…
V létě, když je všude spousta zeleniny, můžeme při přípravě lehké snídaně či večeře směle popustit uzdu své fantazii. Tousty, bohatě obložené vajíčkovou směsí se…
4 chleby naskládáme do čtverce, obřízneme dle talířku, namažeme pařížským salátem a vrstvíme jednotlivá patra na sebe (přibližně asi 8pater na sebe - záleží, jak kdo ho…
Plátky toustového chleba rozložíme a každý namažeme jednou lžící majonézy.Chléb skládáme na sebe v pořadí namazaný chléb, sýr, šunka, sýr, chléb, sýr, šunka, sýr a chléb…
Máte chuť na něco dobrého, ale nedisponujete zrovna dostatkem času? Potom jsou pro vás tousty caprese tou pravou volbou. Křupavý chéb se šťavnatými rajčátky, ochucený…
Krásný dort je ozdobou každé oslavy. I ve slané verzi může být vynikající. Jako korpus použijeme toustový chléb, který pomažeme několika druhy pomazánek a proložíme…
Rychlá chuťovka ke snídani nebo svačině? Rozválené plátky toustového chleba poklademe sýrem, hotové roličky omotáme anglickou slaninou a dokřupava vypečeme na suché…
Přidáno před 38 minutami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Šlehačkové cukroví: Na tradiční lahodné kousky stačí jen tři suroviny a minimum času na přípravu
Medvědí česnek začíná růst: Jak ho v přírodě poznat, kam se za ním vydat a jak ho sbírat? Díky těmto tipům se už nespletete
Jak dlouho namáčet luštěniny? Nejvíce času potřebují fazole a cizrna, bez namáčení se obejdou červená čočka a loupaný hrách