Hrášková polévka podle Pohlreicha
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 084 kJ / 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 1,50 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 600 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Máte chuť na rychlou večeři a chcete při ní zužitkovat starší pečivo? Upečte tuto křupavou „pizzu“. Pečivo na chvíli zapečete, potřete kečupem, pokladete salámem a…
Francouzský toust je způsobem, jak vytvořit opravdu luxusní snídani. Slanou variantu s hermelínem a šunkou si dopřejeme, když máme více času na přípravu. Toust, ochucený…
Když se řekne dort, většina si představí zdobený moučník. Nicméně dort můžete připravit i ve slané verzi. Příprava není složitá a záleží jen na vás, co do něj dáte. Tvar…
Skvělý nápad, jak ušetřit čas, který bychom věnovali přípravě těsta. Pokud použijeme jako těsto toastový chléb, otevírá se nám možnost zapojit svojí fantazii a ochutit…
Blesková svačina nebo rychlá a lehce stravitelná večeře, která vás nezklame. Navíc zdravotnická osvěta hlásá, že vejce zlepšují paměť, udržují zdravé kosti a obsahují…
Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle tohoto receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je…
Na večeři se snažíme zpravidla připravit velmi rychlý a snadný pokrm. Takovým může být i tato variace na pizzu z toustového chleba. Jednotlivé plátky jsou vyskládány na…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Slavná vejce Benedikt jsou velmi oblíbenou a honosnou snídaní nejen v kavárnách. Jejich příprava je sice náročnější, zahrnuje jen pár surovin, ale efekt na talíři je…
Hovězí kližka je skvělou volbou pro přípravu guláše. Pokud jí dáme čas, získáme křehké a rozpadající se maso. V pikantním maďarském guláši nesmí chybět papriky kápie a…
Toasty rozložíme těsně vedle sebe na papírem vyložený plech, potřeme omáčkou a posypeme sýrem, aby se při zapékání spojily.Dále poklademe zbytkem surovin, posypeme…
Původní cibulová polévka pochází z Francie. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…
Nahlásila se vám nečekaně návštěva? Nebo vás čeká filmový večer a nemáte co zobat? Jestli jste fanoušky sýra a omáček z něj, máme pro vás recept. Stačí pár ingrediencí a…
Francouzský toust (toast) je velice jednoduchý způsob, jak z mála surovin rychle vytvořit prima sladkou snídani nebo večeři. Stačí mít doma zbytky staršího sladkého…
Šunku nebo salám nakrájíme na drobné kousíčky. Sýr, šunku, vejce, česnek, hořčici a koření smícháme.Plátek chleba potřeme směsí a přiklopíme druhým plátkem. Slepené…
Do mísy dáme polníček a salát. Nakrájíme papriku, okurek a cherry rajčátka a přidáme do mísy. V toustovači opečeme dva tousty, nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu.…
Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a promícháme. Necháme nasáknout.Přidáme sůl, petrželku, žloutky, máslo a promícháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý…
Kuřecí maso omyjeme,osušíme a potřeme olejem rozmíchaným s grilovacím kořením. Necháme aspoň 1 hod. proležet. Pak přendáme na plech, který jsme potřeli máslem a vložíme…
Knedlíky z nekynutého těsta, připravené v hrnku, jsou rychlou alternativou ke klasickým houskovým knedlíkům. Stačí umíchat těsto, zapracovat kousek toustového chleba,…
V létě, když je všude spousta zeleniny, můžeme při přípravě lehké snídaně či večeře směle popustit uzdu své fantazii. Tousty, bohatě obložené vajíčkovou směsí se…
Plátky toustového chleba zbavíme okrajů a válečkem je smáčkneme, aby bylo těsto co nejtenčí.Každý plátek namažeme nutelou, srolujeme, namočíme v rozpuštěném másle a…
Připravíme si pečící papír nebo alobal, na kterém budeme naše dílko tvořit. Já dělala 3 plátky chleba vedle sebe. Namažeme první příchutí pom.másla - pořadí je na vás,…
Položíme si první vrstvu toustového chleba, podle toho jak chceme velký dort (ja dala 2x3) natřeme pomazánkou a dáme na ni další vrstvu toustového chleba, na kterou…