Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké košíčky s vanilkovým krémem a ovocem

Spojení křehkého těsta a lahodného krému značí dokonalé cukroví. Z máslového těsta vytvarujeme košíčky, které po upečení naplníme krémem z vanilkového pudinku a másla. K dozdobení poslouží drobné ovoce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Emmar

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta a chlazení

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme, přidáme do ní cukry, nastrouhanou kůru z citronu, špetku soli a promícháme. Poté přidáme nakrájené studené máslo, vejce a zpracujeme rychle, ale důkladně v těsto. Zabalené necháme v lednici alespoň 30 minut odpočívat. Krok 2: Troubu včas rozehřejeme na 160-170 °C. Krok 3: Po odležení vtláčíme těsto do kovových formiček, tak, že do každé formičky vložíme malou kuličku těsta a tu prsty vytlačíme a zformujeme do tvaru košíčku. Krok 4: Naplněné košíčky naskládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C do světle růžova asi 20 minut. Ještě teplé vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 5: Zatím uvaříme hustý pudink a necháme jej vychladnout. Krok 6: Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj zašleháme vychladlý pudink. Šleháme do jemného krému. Krém naplníme do cukrářského sáčku. Krok 7: Naplněným sáčkem s ozdobnou trezírovaci trubičkou plníme košíčky. Zdobíme je čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Krok 8: Pro delší výdrž a lesk ovoce můžeme potřít želatinou na dorty, kterou připravíme dle návodu na obalu.

Zveřejněno 14. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEXl9

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEXl9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, mouka hladká, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, sůl, citron, pudink vanilkový, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, ovoce, želé dortové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu