Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrové koule se šunkou, paprikou a petrželkou

Křupavé koule ze strouhaného tvrdého sýra, šunky a červené papriky jsou skvělou volbou pro rychlé pohoštění i netradiční večeři. Směs doplněná žloutky a lehkým sněhem z bílků dodává těstu nadýchanost, zatímco cibulka a petrželka přinášejí svěží chuť i barvu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli a papriku očistíme. Poté společně s šunkou nakrájíme nadrobno. Krok 2: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh. Krok 3: K nastrouhaným a nakrájeným surovinám přidáme žloutky, mouku, nasekanou petrželku, sůl, pepř a důkladně promícháme. Poté lehce přimícháme sníh z bílků a podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 4: Lžicí nabíráme sýrovou hmotu, obalujeme ve strouhance a vytvoříme kuličky (průměru asi 6 cm). Smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje do zlatova. Poté odkládáme na papírovou utěrku a necháme okapat. Krok 5: Podáváme s oblíbeným jogurtovým dipem a čerstvou zeleninou.

TIP: Jak udělat česnekový dip - tipy a rady

Zveřejněno 12. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y0JX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y0JX

Suroviny:
sýr tvrdý, šunka, cibule, vejce, mouka hladká, paprika čerstvá červená, sůl, pepř mletý, petrželka, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]