Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaná banánová roláda

Hledáte tip na nadýchaný moučník k odpolední kávě? Upečte si vláčnou banánovou roládu z jemného piškotového těsta. Roláda je plněná lahodným krémem z banánového pudinku a másla. Po nakrájení se doslova rozplývá na jazyku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez dob chladnutí a odležení

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez dob chladnutí a odležení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Připravíme plech a vyložíme ho pečicím papírem. Krok 2: V míse ušleháme vejce s cukrem a horkou vodou do pěny. Krok 3: Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vzniklé těsto rozetřeme na připravený plech. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10-15 minut do zezlátnutí. Krok 5: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink (dle návodu na obalu), který necháme vychladnout. Krok 6: Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme k vychladlému pudinku. Přidáme také změklé máslo a pomocí ručního šlehače vyšleháme banánový krém, který osladíme moučkovým cukrem dle vlastní chuti. Krok 7: Upečený korpus i s pečicím papírem ihned zarolujeme a necháme vychladnout. Krok 8: Potom ho opět rozbalíme a sejmeme pečicí papír. Potřeme připraveným krémem a znovu zarolujeme. Krok 9: Hotovou roládu necháme odležet v lednici. Potom ji nakrájíme na plátky, ozdobíme šlehačkou, ovocem a podáváme.

TIP: Časté otázky na téma piškotové rolády

Zveřejněno 24. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31rYM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31rYM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, voda, cukr krystal, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, mléko, pudinkový prášek, banán, máslo, cukr moučkový, ovoce, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]