Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka se zeleninou a mletým masem

Sytá polévka s květákem, mletým masem a zeleninou potěší plnou a vyváženou chutí. Základ z cibule se nejprve orestuje, poté se přidá maso, mrkev, pórek i brambory a vše se nechá pomalu provařit do změknutí. Nakonec se vmíchá krémový sýr, který polévku zjemní a krásně propojí jednotlivé chutě.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

valaea

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: V hrnci rozehřejeme tuk a vložíme do něj brambory, mrkev, pórek a květák. Orestujeme dozlatova. Krok 3: Zalijeme vývarem a vaříme, dokud není zelenina měkká. Krok 4: Na pánvi rozehřejeme trochu tuku a vložíme do ní cibuli. Restujeme dosklovita, potom přidáme maso, které rozmělníme vařečkou na kousky. Restujeme, dokud není maso hotové. Krok 5: Maso dochutíme solí, pepřem a paprikou. Potom přidáme k polévce. Krok 6: Vmícháme krémový sýr, který necháme rozpustit. Vše pořádně promícháme a nakonec ještě dochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Krok 7: Před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.

TIP: Nejlepší sváteční polévky

Zveřejněno 27. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Go2

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Go2

Marie

Suroviny:
brambory, maso mleté, mrkev, květák mražený, cibule, pórek, vývar zeleninový, sýr měkký tavený, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, ořech muškátový, tuk, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]