Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houstičky se šunkou a sýrem

Domácí pečivo bez kynutí a dlouhého čekání. Díky tvarohu, vejcím a šunce obsahují vysoký podíl bílkovin, zatímco bylinky dodají tu pravou jarní vůni. Pokud houstičky pečete v sezóně medvědího česneku, můžete petrželku vyměnit za tuto aromatickou bylinku - výsledek bude ještě výraznější.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme tvaroh s vejci, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, kypřicí prášek, sůl, sušený česnek, část sýru, lněná semínka a nasekané bylinky. Krok 2: Postupně po částech přimícháme prosátou mouku. Těsto bude lehce lepivé, ale to je v pořádku. Krok 3: Na pomoučněném vále těsto vyválíme do válečku a rozdělíme na několik stejně velkých částí (podle toho, jak chceme mít velké houstičky). Části pak tvarujeme do houstiček. Krok 4: Houstičky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a mírně je přimáčkneme. Krok 5: Nakonec každou housku posypeme sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 °C na 5 minut. Poté teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme ještě asi 20 minut dozlatova. Krok 6: Hotové houstičky vytáhneme z trouby a před podáváním necháme vychladnout na mřížce.

TIP: Domácí pečivo - oblíbené recepty

Zveřejněno 27. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L91wj

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L91wj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, vejce, tvaroh, šunka, sýr strouhaný, kypřící prášek do pečiva, čerstvé bylinky, česnek sušený, semínka lněná, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]