Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos v zálivce z citronu a citronového pepře - (i dietní verze)

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

15 min (15 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: dle počtu strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme šťávu, pepř a právě rozemnutý rozmarýn mezi prsty, sůl. Potřeme lososa z obou stran a necháme odležet v chladu nejméně 20 minut, čím déle, tím lépe. Krok 2: Na rozpáleném oleji opečeme rybu nejprve na straně bez kůže asi 4-5 minut (dle výšky masa). Při otočení na druhou stranu a opečení asi 4 minut na něj položíme plátky bylinkového másla a Dela Cremu, vypneme sporák a necháme roztéci. Krok 3: Podáváme s opečenými brambory a také pokapeme máslem sýrovým tukem. Obložíme zeleninou, bylinkami (já použila libeček, bazalku). Krok 4: V odlehčenější dietní verzi vynecháme pomazánkové máslo a tuk DelaCreme a jako přílohu zvolíme vařené a šťouchané brambory.

Zveřejněno 11. 3. 2011

Poznámka autorky spagetka

Vím, že je tu hodně receptů - v podstatě jsem využila recepty, které jsem přidala jako podobné - od Papričky a Kroupovky ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYJY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYJY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes:Spagi:-K, dnes jsem (po návštěvě Makra) konečně realizovala a bylo to bombastické.Dceři moc chutnal nádech sýra a já jsem byla nadšená, že mi spapkala skoro půl kila ryby (pravda, bylo to bez přílohy):-).+17

jj souhlas v jednoduchosti je krása ;) vypadá to výborně .Ještě mám kus lososa v ledničce , tak du na to ;) :yes:

Tak krásný recept, taková dobrota a ono mi to unikne...:-8 To DelaCreme neznám, takže díky za nápad, už si znamenám...:-p
+:yes:

Krása, v jednoduchosti je síla, kvalitní ryba si žádá jednoduchou úpravu :-p:-p:yes:

Mam rada jednoduche a chutne recepty :yes::yes::-K. +11

To bude dobrota!:yes:Poslední dobou jsem nějak dobře nalazená na ryby,chutnají mi víc jak maso:-)):yes:

slintám... a cestou z práce se stavuju v podnikové prodejně Varmuža, má tam mraženého lososa za 78 kaček kilo... Filety z něj udělám za minutu...;-)

Špagi,znáš moji adresu?Když to pošleš expes,tak mi porce dojde ještě dneska,néé?;-):-D

Díky za chválu - ujišťuju vás, že to prostě nemělo chybu. Muž spapal nejen tu dietní verzi - byla pro něj, ale sebral mi do práce i tuto variantu z ledničky a já jdu dělat něco k obědu pro sebe :-D:-D
Dana61 (neregistrovaný/á) - já využila nabídky z Alverta - docházela doba použití u lososa a půl kila bylo za 50,- no neber to ;-):-D

spagetko - úžasné a určitě velmi chutné:yes::-D Jen, kde vzít na lososa, no možná zjistím, kdy táhnou a půjdu ulovit:-))

Dnes měla máma k obědu, lososa, ale bez kůže, jen posypaný bylinkami, ale musí být trošinku obalený v hl.mouce a pak udělaný na suché pánvičce,rajčatový salát-nasekáno, a to víno;-)máma nebere, tak jsem si ho šoupla já:-)) Tento recept mohu vyzkoušet jen pro nás "dospělé":-O:-)) Bodíka posílám, protože mám ještě několik porcí lososa v mrazáku (dárek od syna);-):-))

moc pěkně udělaná rybička:yes:+

Špagetko, móóóc pěkný recept i fotka. Jak jinak, než dát 2.bod:yes:

Tématické fráze:
úprava mraženého lososa, zálivka na lososa, losos na citronu, losos na citronech, mražený losos, zálivka na losos, recepty z lososa, jak upravit mraženého lososa, uprava mraženy losos, mražený losos úprava, dietní ůprava lososa, losos citron, zálivka na rybu, dietní losos, citronový pepř, losos mražený úprava, je losos dietní, losos k obědu, losos v citronu, citronový losos

Suroviny:
losos, šťáva citronová, rozmarýn, pepř citronový, sůl, pomazánkové máslo, sýr, olej, brambory, rajče, paprika čerstvá zelená, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu