Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 919 kJ / 937 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,00 g |
Tuky | 21,84 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 987 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 126,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem získala před lety od rodinného přítele, který se pohybuje buď v lese - to vyžaduje jeho povolání, nebo v kuchyni u sporáku - to vyžaduje manželka, děti i návštěvy :-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2017 17:51
Tamara: nepoužívá se již, vyleje se.
12. 12. 2017 17:30
Ta marináda se potom vyleje nebo maso se v ní dusí nebo peče dál?
13. 12. 2015 05:55
mayda: U nás se zvěřina nakládá do mléka, nebo i podmáslí vždy pro zjemnění, zkřehčení masa, odstranění pachů. Také ještě se může naložit do cibule, nasucho v jalovci nebo divokém koření, i jen do másla - to vše jsem vyzkoušela, ale nám prostě nejvíc vyhovuje tento způsob v receptu
12. 12. 2015 20:31
dělám skoro stejnou, akorát dávám méně octa a nemáčím v mléce a nechávám tak 5 dní,
18. 6. 2013 12:56
Díky za recept
marináda je skvělá,maso a posléze,kančí gulášek pečený v troubě se sušenejma švestičkama,hromadou cibule a zahuštěný chlebem byla pochoutka,maso jsem nechala naložené 4dny
24. 2. 2013 15:18
Nevím, co se stalo, ale maso i omáčka je kyselé od octa. Měla jsem ho v poměru s vodou 1:1, jak je tu psáno. Maso se mi nezdálo už když jsem ho vytahovala z marinády - bylo bělavé. Jsem zklamaná, vyhodila jsem kilo kýty z divočáka a další suroviny
1. 3. 2012 20:34
muchomurka:stoprocentně ne, vyzkoušej
29. 2. 2012 19:26
Není maso potom moc kyselé od toho octa?
28. 1. 2012 19:37
Tak mám naložené v mléce a zítra budu pokračovat posílám bod.
9. 8. 2009 11:54
jejda...marti tak na ten gulas som sa chystala buduci tyzden....no bola si rychlejsia..je samozrejme tvoj...bude urcite
9. 8. 2009 10:25
tak naložila jsem srnčí a v úterý nebo ve středu bude gulášek, už teď mám hlad
7. 2. 2009 12:40
Paprička: na steky fakt asi ne - souhlas s vybusnou - přece jen je to dost odlišná úprava, ovšem gulášek - to je jiná a omáčka něco jakosvíčková nebo smetanová atd, 100% ano
Terezko, mně absolutně nedošlo, že tu není marináda na zvěřinu, až včera, když o ní, myslím vybusna, mluvila (psala). Já to považovala za samozřejmé. Tak s enezlob
7. 2. 2009 10:42
paprika, ja by som to na steaky asi nepouzila....steaky by som nakladala do oleja+divoke korenie. cim viac oleja+cim dlhsi cas.
7. 2. 2009 10:06
Laďka a kde si bola s tým receptom doteraz Dievča moje, to ti neodpustím
6. 2. 2009 22:01
Mám dotaz: To maso se dá požít na cokoliv např. na steaky nebo jen na omáčku či gulášek?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Kakaový dort s višněmi a tvarohem
Přidáno před 1 hodinou

Palačinky s tvarohem a smetanou
Přidáno před 6 hodinami

Jemný salát
Přidáno před 6 hodinami

Pikantní pečený květák se sýrem
Přidáno před 6 hodinami

Krevety na česneku s provensálským kořením
Přidáno před 7 hodinami

Králičí v houbové omáčce s noky
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Klasické české rohlíky
uvařil/a Lorisa
před 1 minutou

Babiččina podmáslanka
uvařil/a Balida@seznam.cz
před 1 hodinou

Uzená žebra pomalu pečená
uvařil/a gahim
před 1 hodinou

Sójová pomazánka s bylinkami
uvařil/a Miju71
před 2 hodinami

Žampionové kari hlavičky v sýrovém těstíčku
uvařil/a RabaRoman
před 2 hodinami

Milionová polévka našich babiček
uvařil/a Petra Dvor.
před 3 hodinami

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
uvařil/a NikolaP
před 3 hodinami

Čokoládové muffiny s krémem
uvařil/a Lenkalaz
před 4 hodinami

Chalupářské vepřové maso s bramborami
uvařil/a Martasss
před 4 hodinami

Podkrušnohorské chilli con carne
uvařil/a jaklp
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: marináda na divočáka marináda na srnčí maso recepty na zvěřinu marináda na divočinu marináda na srnčí recept na zvěřinu naložená zvěřina nalev na zverinu marináda marinování zvěřiny marináda na kančí maso marinády na divočinu marinády na srnčí marinády na srnčí maso marináda na maso maso z divočaka a jeho úpravy divocak marinada marináda na svíčkovou recept na marinadu srnčí marináda
Suroviny: podmáslí, ocet vinný, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, jalovec, cibule, petržel
Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kKv
21 názorů