Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce

spagetka Kuchařka:

Ostatní 21 názorů

511

Suroviny

Ingredience jsou pro cca 1 kg zvěřiny (lze na jakoukoli):
1. den - necelý 1 l mléka (lze i podmáslí či kefír) - aby maso bylo ponořené
Vlastní marináda:
0,40 l vinného octa (lze nahradit jakýmkoli běžným)
10 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
lžičku tymiánu
6 kuliček jalovce
cca 100 g nakrájené cibule
cca 250 g mrkve , celeru, petržele - pozor, aby té mrkve bylo o něco méně
(250g mrkve, celeru a petržele dohromady, nebo vše má být po 250g ??)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso dám na 1 den do mléka - je šťavnatější a křehčí.

  2. Pak opláchnu a dám do vychladlé marinády, kterou dělám takto: Ocet zředím vodou 1:1 a přidám všechny ingredience, povařím 5 minut a nechám vychladnout.

  3. Ponořím do ní maso a nechám minimálně 1 den, lépe ale 2 - 3 dny.

  4. Pro doplnění: tuto marinádu používám i například na hovězí maso (svíčková), lze i na vepřové.

Poznámka

Recept jsem získala před lety od rodinného přítele, který se pohybuje buď v lese - to vyžaduje jeho povolání, nebo v kuchyni u sporáku - to vyžaduje manželka, děti i návštěvy :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Tamara: nepoužívá se již, vyleje se.

    Odpovědět

  • Tamara Tamara(neregistrovaná)

    Ta marináda se potom vyleje nebo maso se v ní dusí nebo peče dál?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    mayda: U nás se zvěřina nakládá do mléka, nebo i podmáslí vždy pro zjemnění, zkřehčení masa, odstranění pachů. Také ještě se může naložit do cibule, nasucho v jalovci nebo divokém koření, i jen do másla - to vše jsem vyzkoušela, ale nám prostě nejvíc vyhovuje tento způsob v receptu ;-)

    Odpovědět

  • mayda mayda(neregistrovaná)

    dělám skoro stejnou, akorát dávám méně octa a nemáčím v mléce a nechávám tak 5 dní,

    Odpovědět

  • iva iva(neregistrovaná)

    Díky ;-)za recept :-K marináda je skvělá,maso a posléze,kančí gulášek pečený v troubě se sušenejma švestičkama,hromadou cibule a zahuštěný chlebem byla pochoutka,maso jsem nechala naložené 4dny :yes::yes:

    Odpovědět

  • Evik Evik(neregistrovaný)

    Nevím, co se stalo, ale maso i omáčka je kyselé od octa. Měla jsem ho v poměru s vodou 1:1, jak je tu psáno. Maso se mi nezdálo už když jsem ho vytahovala z marinády - bylo bělavé. Jsem zklamaná, vyhodila jsem kilo kýty z divočáka a další suroviny :no::-//

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    muchomurka:stoprocentně ne, vyzkoušej :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • muchomurka muchomurka(neregistrovaná)

    Není maso potom moc kyselé od toho octa?:-O

    Odpovědět

  • pisovka pisovka

    Tak mám naložené v mléce a zítra budu pokračovat :-K posílám bod.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jejda...marti tak na ten gulas som sa chystala buduci tyzden....no bola si rychlejsia..je samozrejme tvoj...bude urcite :-p

    Odpovědět

  • Marta Marta

    tak naložila jsem srnčí a v úterý nebo ve středu bude gulášek, už teď mám hlad:-p:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Paprička: na steky fakt asi ne - souhlas s vybusnou - přece jen je to dost odlišná úprava, ovšem gulášek - to je jiná :-p a omáčka něco jakosvíčková nebo smetanová atd, 100% ano ;-):-p:yes:
    Terezko, mně absolutně nedošlo, že tu není marináda na zvěřinu, až včera, když o ní, myslím vybusna, mluvila (psala). Já to považovala za samozřejmé. Tak s enezlob ;-);-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    paprika, ja by som to na steaky asi nepouzila....steaky by som nakladala do oleja+divoke korenie. cim viac oleja+cim dlhsi cas.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Laďka a kde si bola s tým receptom doteraz:-?:-?:-? Dievča moje, to ti neodpustím;-):-D:-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Mám dotaz: To maso se dá požít na cokoliv např. na steaky nebo jen na omáčku či gulášek?

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recepty na zvěřinu marináda na divočáka marináda na srnčí maso marináda na divočinu marináda na srnčí recept na zvěřinu nalev na zverinu marináda naložená zvěřina marinády na srnčí marináda na maso marinády na srnčí maso divocak marinada marinády na divočinu recept na marinadu marinování zvěřiny srnčí marináda steaky ze zvěřiny maso z divočaka a jeho úpravy marináda na svíčkovou

Zapomněl/a jsem heslo