Tiramisu do skla
Tradiční italský dezert u nás rychle zdomácněl. Nejčastěji se podává jako dort nebo řezy. Pro snadnější servírování si ho můžete připravit ve sklence, kde vynikne jeho barevné vrstvení.
Suroviny pro 5 kusů
5 sklínek na stopce
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 236 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,06 g |
Tuky | 0,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo s cukrem, ztužovačem, pár kapkami vanilkové tresti, jednou lžící whisky a smetanou vyšleháme dotuha (pozor, stříká to).
Krok 2: Zbytky korpusů, (které si pro takové dezerty schraňuji v mrazáku) namáčíme ve směsi kávy, whisky s přidáním pár kapek vanilkové tresti.
Krok 3: Navlhčený korpus klademe na dno sklínek. Na to naneseme krém a zarovnáme s okrajem sklínky.
Krok 4: Poprášíme pomocí cedníčku kakaem a dozdobíme dle fantazie. Necháme trochu uležet, ale můžeme podávat hned.
Zveřejněno 5. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tiramisu do skla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7q9
Moje poznámka
Tiramisu do skla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7q9
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 9 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 12 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 16 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 5 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 6 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 7 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 8 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 9 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 9 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 9 hodinami
Tématické fráze:
tiramisu do sklenicky,
tiramisu do skleniček,
tiramisu do sklenice,
dezerty do skla,
nepečené ovocné dezerty do skla,
tiramisu ve sklenici,
tiramisu pro děti,
tiramisu recept mascarpone do skla,
tiramisu ve skleničce,
tiramisu do sklenic,
dezert tiramisu,
maskarpone prima recepty,
dezert do skla,
dezerty ve skle,
tiramisu z mascarpone do skleničky,
tiramisu pro děti recept,
sklenice na tiramisu,
sladký dezert recept ve skle,
sklenicky na tiramisu,
tiramisu bez alkoholu
Suroviny:
korpus,
káva,
whisky,
tresť vanilková,
pomazánkové máslo,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
tresť vanilková,
whisky,
kakao,
kakao granko,
ovoce,
máta
Komentáře (40)
a fotky...to mě nakazily eliza,ivulinka a jim podobné, že si s tím ráda pohraju..takže to né jáá, to moje Schauma...takže pust to naplno...můj gastroúčes to vydržííí
Je to za bodík
Spagetko, poradit mi můžeš, ale obávám se, že to nepadne na úrodnou půdu. Nevím, co znamená rozklikni si svůj komentář a nevidím nikde UPRAVIT. Jsem bohužel počítačový polovzdělanec nebo možná jen čtvrtvzdělanec. Díky.
Přesně tak. Tiramisu dělám už spoustu let a zpočátku jsem používala tvaroh a syrová vajíčka, ale taky se jich bojím, zvláště v létě. Když se objevila česká varianta, zkusila jsem jí a byla spokojená. Já se tak trošku vždycky směju nad tím požadavkem "pravých" repcetů, protože v mnoha případech kdo ví, co bylo dříve, zda vejce či slepice. Snad jenom Sacher má ten svůj původní recept uchovaný, ale někde v trezoru a nikdo nám ho neukáže, co?
efektní a odpadává problém s porcováním