Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové cookies II.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 120 kJ /
3 136 kcal
Bílkoviny62,17 g
Tuky148,98 g
Vláknina23,50 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 1,98 g
Sůl0,63 g
Sacharidy374,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tmavou čokoládu nalámeme na menší kousky a necháme ji ve vodní lázni rozpustit. Krok 2: Vmícháme máslo s cukrem a necháme alespoň 5 minut zchladnout. Krok 3: Poté metličkou vmícháme postupně všechna vejce. Krok 4: Do mísy nasypeme mouku s jedlou sodou a kakaem. Krok 5: K sypké směsi přidáme čokoládovou směs a pořádně promícháme, až se obě směsi spojí v mírně lepivé těsto. Těsto dáme alespoň na 2 hodiny vychladit do ledničky. Krok 6: Poté si lžící odkrajujeme stejně velké kousky, které v rukou vytvarujeme nejdříve do kuličky, které uplácneme na placku. Takto připravené placičky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem (necháme rozestupy) a vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů. Pečeme 12-15 minut. Krok 7: Poté je vyndáme, necháme 2 minuty zchladnout a přendáme na mřížku, kde je necháme úplně vychladit.

Zveřejněno 13. 6. 2011

Poznámka autorky Lucasinka

Do těsta můžeme přidat i hrubě sekanou bílou čokoládu (viz foto) nebo různé sušené ovoce – před dáním do lednice. Je možné použít i mléčnou čokoládu, ale chuť čokolády se odrazí ve finální chuti sušenek. Zde platí – čím kvalitnější čokoláda, tím lepší výsledná chuť.

Inspirace na stránkách http://www.prozeny.cz

http://www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové cookies II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnkM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové cookies II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnkM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Katka: Mlecnou cokoladu nepouzivam vubec, osobne mam rada nad 70 procent kakaa, ktere uz tak sladke nejsou. A ty kousky bile to neosladi tak, aby to bylo preslazene. Kazdopadne, jestli budete pouzivat coko sladsi (s nizsim obsahem kakaa) proste jen uberte cukr :-D

Nejsou cookies příliš sladké? Mám ráda sladké věci, ale ne moc. Proto rozmýšlím, zda použít tmavou čokoládu nebo raději mléčnou. Děkuji za odpověď:-)

Sušenky jsem si včera upekla a dopadly moc dobře:-)! Do půlky jsem také zamíchala kousky bílé čokolády a do druhé půlky kousky karamelových bonbonů... je to ňamina:-p:-)):yes:

Ivča: no myslim, ze je to jedno. Kdyz se ale pridava do cokolady pri rozpousteni, staci ho nakrajet na mensi kousky a rozpusti se spolu s cokoladou ;-)

ja vim, že je to blba otazka, ale to maslo ma byt rozpustěné, nebo jenom změklé? děkuju

dani.ela: Tohle jsem nezkousela, ale odpocinek v lednici testu pomuze, je pak tvarnejsi a tuzsi. Kazdopadne pokud vyzkousis, dej vedet, jak to dopadlo ;-)

můžu je dát do trouby i když nebudou 2 hodiny odpočívat v lednici ???;-)

Právě jsem je dopekla, první várku jsem připálila, opravdu stačí max. 8 minut a jsou vynikající :yes:. Ale asi záleží i na troubě no... ale fakt jsou výborný :yes:

:-KVypadají moc hezky+:yes::yes:

Miluju čokoládové sušenky :-p:yes:

Tématické fráze:
čokoládové cookies, cookies recepty, čokoládové cookies s kousky čokolády, cookies, čokoládového cukies, cukies, tmavé cookies, čokoládové cookies recept, tmave cookies recept, čokoládové cookies ii., sušenky cukies, čokoládové cukies, recept na cukies, domácí čokoládové cookies, cookies s tmavé čokolády, cukies sušenky, sušenky cookies s kousky čokolády tmavé, recept na tmave cookies, cukies cokoládové, cokoladove cokis

Suroviny:
čokoláda tmavá, vejce, máslo, cukr třtinový, mouka hladká, soda jedlá, kakao hořké

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu