

Medovník V.
Suroviny
- Placky:
- 400 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce medu
- 50 ml mléka
- 150 g cukru krystal
- 120 g másla
- 1 lžíce jedlé sody
- 2 lžíce octa
- Náplň:
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 2 lžíce medu
- 150 g cukru krystal
- 200 g másla
- Posypka:
- upečené odkrojky z těsta
- ořechy (pomleté nebo rozválené)
Postup přípravy receptu
Postup placky: Rozpustíme máslo(např. v mikrovlnce), smícháme s medem, cukrem, a mlékem. Do směsi přidáme ocet, vejce a pak mouku do které jsme zamíchali sodu. Těsto umícháme a dáme odležet do lednice.
Mezi tím si připravíme náplň: Uvaříme pudink (mléko, pudinkový prášek, cukr, med). Do mírně vychladlého pudinku vmícháme změklé máslo a ušleháme mixérem dohladka. Dám vychladnout na 2 i víc hodin do lednice.
Těsto si rozdělíme na 5 kousků, z každého kousku vyválíme placku, já vykrajuji dortovou formou průměr 23 cm. Placky i s odkrojky upeču na pečícím papíru.
Těsně před plněním placky potřu instantní kávou nebo vodou s rumem a pak potírám krémem a dávám placky na sebe, natřu boky i vrchní placku a posypu posypkou.
Před podáváním nechat aspoň 24 hodin v ledničce odležet.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mi dala kamarádka, zkoušela jsem jich už mnoho, ale tento se mi zdá opravdu jednoduchý a moc dobrý.
Medovníky jsem dělala dva, jeden s ořechy a druhý bez ořechů.
Pozn. Pokud se těsto lepí, dám na pečící papír, přikryji druhým pečícím papírem a rozválím,i když je těsto na papíře přilepené, tak po upečení jde krásně z papíru dolů.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Medovník V.
-
ano také dávám na 0,5l mléka 2 pudinky samozřejmně neslazené po vychladnutí se udělá škraloup který odloupnu a mám krásný hlaký základ na krém máslo+cukr atd....ale receptík vyzkouším děkuji
-
Výborný moučník,jednoduchý recept,napoprvé se mi povedl a všem moc chutnal.Akorát krém jsem si rovnou upravila ze dvou pudinků a krásně se natíral.
-
Recept jsem si pro příště ještě upravila, ale i tak musím tento recept pochválit... Jako dort k narozeninám - USPĚL
-
Medovník jsem ještě nedělala, ale četla jsem komentáře ohledně řídkého krému. Cukráři běžně na 0,5 l mléka používají dva pudingy. Je dobré nejprve rozmixovat uvařený puding - odstraní se případné žmolky a až potom přidávat máslo.
-
Tereza:Povedl se mi taky moc tekutý krém,ale měla jsem doma v zásobě puding bez vaření.Jen ho do krému v mixuješ ( po troškách,aby ti to nezhoustlo moc ) po dobu 3 min. a máš krásně tuhý krém.DOPORUČUJI!!!
-
Tereza:
Mno, já jsem měla podobný problém, zkusila bych udělat hodně tuhý pudink, a pomalu ho do toho řídkého vmíchávat mixérem. A popravdě, pokud neni vysloveně tekutý, tak to až takový problém neni, můj první medovník měl taky řidší krém, ale to těsto to pak krásně nasálo a byl nádherně měkoučký -
Dobrý den,měla bych takový dotaz, nepovedl se mi totiž krém, je moc řídký, nemáte nějaký nápad co s ním?? Je mi líto ho vyhodit,snad by se dal ještě nějak zužitkovat..
-
fakt dobrý skusila sem to a teď to taťínek chce dělat každé jeho narozeniny
-
To je přesně to, co jsem hledala, jednoduché a dobré.. tedy doufám, že se mi to dobré povede :) Přítel ho má moc rád, tak mu chci jeden udělat
-
Včera jsem jej dělala, opravdu chutná výborně!
Přítelovi jsem udělala radost
děkuji moc za recept!
posílám bodíka
-
naprosto skvělá záležitost.Je VÝBORNÝ
-
děkuji, to bude mít přítel radost .. ale myslím, že brzy budu dělat další
-
+18 a ukladam.
-
Jituska-já myslím,že určitě šlo
tchyňka zamrazuje medovník běžně,po rozmrazení je jak nový
-
Jitushka-šlo.Já medovník mrazím běžně a je snad ještě chutnější, btw-týden Ti v ledničce určitě vydrží.