Makovo-smetanový dort

tejaja Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hod PT1H00M Dorty 14 názorů

519

Suroviny

Těsto:
250 g polohrubé mouky
100 g másla,
60 g moučkovího cukru
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
Maková náplň:
500 ml mléka
100 g dětské krupičky
180 g mletého máku
5 lžic krystalového cukru
100 g másla
150 ml kysané smetany
Smetanová náplň:
3 vejce
4 x 150 ml kysané smetany
4 lžíce krystalového cukru
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zo surovín na cesto vymiesime hladké cesto. Vyvaľkáme a uložíme do tortovej formy tak, aby sme mali asi 4 cm vysoký okraj.

  2. Náplň maková: Do mlieka dáme maslo, mak, krupičku a cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Miešame, kým masa nie je hustá. Potom odstavíme a hneď vmiešame kyslú smotanu.
    Makovú náplň dáme na cesto do formy a pri 160°C pečieme 10 minút.

  3. Smotanová náplň: Smotany vyšľaháme so žĺtkami a cukrom. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh, ktorý vmiešame do smotanovej hmoty.

  4. Koláč po 10 min vyberieme z rúry a navrstvíme naň smotanovú náplň. Dáme opäť do rúry dopiecť, cca asi 30-35 minút.

  5. Koláč vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Až potom ho vyberieme z formy. Je dobré ho dať ešte do chladničky dobre vychladnúť a až potom rezať.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Makovo-smetanový dort

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo