Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 060 kJ / 7 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,25 g |
Tuky | 529,10 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 2,85 g |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 672,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zlehka vmícháme mouky smíchané s ořechy a kypřícím práškem, přitom přidáváme vodu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Krok 2: Krém: z mléka, cukrů a pudinků uvaříme hustý pudink a za občasného míchání vychladíme. Máslo vyšleháme se dvěma lžícemi moučkového cukru, přidáme po částech pudink a šleháme do pěny, pak přidáme trochu rumu.
Krok 3: Z plátu podle šablony vyřežeme tvar sumce, potřeme marmeládou a krémem. Přidáme druhou vrstvu piškotu, kterou vyřežeme se zbytku plátu, opět potřeme marmeládou a krémem. Třetí vrstvu poskládáme zase z kousků.
Krok 4: Zbytek odřesků rozdrolíme, přidáme trochu krému, marmelády a rumu, vytvoříme hmotu, kterou naneseme po celém trupu sumce a uhladíme.
Krok 5: Potom celého sumce potřeme krémem a necháme stuhnout.
Krok 6: Po stuhnutí celého potáhneme marcipánem, který jsme vyváleli na dostatečně velký plát silném asi 2 mm.
Krok 7: Rukama hezky přitiskneme k tělu sumce a přebytečné odřízneme. Potom dotvarujeme detaily a namalujeme ho potravinářskou barvou, já jsem smíchala černou se zelenou / touto barvou jsem obarvila i marcipán/. Na hřbetu jsem udělala hnědou barvou tečky.
Zveřejněno 15. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový sumec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NW36
Moje poznámka
Ořechový sumec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NW36
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
dort sumec,
sumec dort postup,
dort ve tvaru ryby,
sumec dort,
sumec recept,
dort ryba kapr postup,
dort sumec postup,
recepty ze sumce,
dort ve tvaru kapra,
sumec recepty,
recept na sumce,
šablona na sumce,
dort ryba sumec,
recept sumec,
dort ve tvaru sumce,
recepty z ryby sumec,
dorty ve tvaru ryby,
recepty sumec,
sumec,
dort ve tvaru ryby sumec
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
ořechy mleté,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
voda,
prášek do perníku,
marmeláda,
máslo,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mléko,
rum,
marcipánová modelovací hmota
Komentáře (24)