Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka Velvet s mandlemi

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 972 kJ /
3 817 kcal
Bílkoviny87,82 g
Tuky159,62 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 785 mg
Sodík 417 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy499,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme kávu a mandle. Krok 2: Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová. Krok 3: Bábovku můžeme polít citrónovou polevou. Šťáva z 1 citronu, 180 g moučkového cukru, 1 lžíce vroucí vody. Šťávu z citronu smíchanou s vodou třeme s prosátým moučkovým cukrem dokud není poleva lesklá a cukr rozpuštěný. Pokud je poleva moc řídká, přidáme moučkový cukr.

Zveřejněno 4. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onVN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onVN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná!!!
Akorát že jsem měla teda moc husté těsto a musela jsem přidat mléko a olej... ale výsledek LUXUS! :-K

hosta:už som si na "doporučené" začínala zvykať, bolo to zaujímavé. Kafíčko by som doporučila aj ja.
:-D

hosta: aaaa -- už jsou zas "podobné", tak jsem to propásla:-D

a já bych do doporučených zařadila toto
http://www.toprecepty.cz/recept/2032-kava-latte/
aby to naplnilo smysl té rubriky:-D:-D:-D bábovka:yes:

Ale "podobný" neznamená predsa "totožný". Niektoré som si teraz pozrela, v podstate je to - klasická hrnčeková olejovka, Hanka pridala kávu a mandle.
A beztak z podobných sú už "Doporučené" recepty...:-D

Jana Remkova:Jani podobné recepty neřeším ;-)...vlastně ani nemám čas postupně prohlížet zda jsou totožné :-*...ve vyhledávači mi to bábovku s těmito surovinami, kterou jsem vložila nic neukázalo...:-K

Si říkám, proč Velvet? Či je to bábovka s pivem??:-D A ona je to káva! Hani, káva mi v moučnících moc chutná, takže vyzkoušíme;-)
Jen by mne zajímaly ty podobné přidané bábovky. Já nevím, že by ve všech byla káva?:-O

Ta by šla i u nás:-p:-p:-p

Kávové....moje oblíbené:yes::yes::-K

ta bude krásně voňavá kávou, mandličky k tomu.. parááda:-p:-p;-):yes::yes::-K

Tématické fráze:
bábovka s mandlemi, hrníčková bábovka s mandlemi, olejova babovka s mandlemi, bábovka s mandle, hrnková bábovka s mandlemi, recepty s mandlemi, recept na bábovku s mandlemi, bábovka z mandlí, loupaná bábovka, bábovka s s mandlemi, mandle bábovka, tresnova babovka s mandlemi hrnek, bábovka mandle, mandlova olejova babovka, bábovka řídká uvnitř, moucnik mandlemi, olejova babovka velvet, bábovka z kávy velvet, bábovka olejová s mandlemi, bábovka hrnková s mandlemi

Suroviny:
vejce, cukr třtinový, olej, mléko, prášek do pečiva, mouka hladká, káva rozpustná, mandle, olej, kokos

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu