

Minutková krkovička s volským okem v cibulovém kroužku
Suroviny podle počtu osob
- 4 silnější plátky vepřové krkovice
- 2 lžíce oleje
- barevný pepř z mlýnku Kotányi
- 3 lžíce oleje
- silnější plátek másla na osmažení masa
- koření Aztécký poklad
- vejce
- olej na smažení
- cibule na kolečka
Postup přípravy receptu
Plátky krkovice silné cca 2 cm zlehka přes potravinářskou folii naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily. Opepříme, pokapeme olejem, vše do masa vetřeme a necháme chvilku uležet.
V pánvi si rozehřejeme máslo společně s olejem, vsypeme koření a necháme rozvonět a pustit chuť. Vložíme plátky masa a cca 3 minuty smažíme na mírném plameni. Poté otočíme a opět 3minuty smažíme. Opět otočíme a vše znova z každé strany po 3 minutách dosmažíme.
Mezitím si na další pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené cibulové kroužky, do kterých vyklepneme vejce. Vejce mírně osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme zatáhnout bílek.
Podáváme na talíři obložené libovolnou zeleninou, přelité vypečenou šťávou a posypané nasekanou zelenou bylinkou.
Poznámka od kuchařky
Vepřové i drůbeží maso si takto připravujeme na našem oblíbeném Aztéckém pokladu.Cibulová vychytávka na volské oko mi přišla e-mailem,tak jsem se tady podělila.Já nemám lívanečník a někdy, když je zapotřebí mít hezký tvar, tak toto je moc príma. Navíc ta cibule je tam tak pěkně decentně cítit. Ale chce to opravdu dát cibuli do rozpáleného tuku a hned vyklepnout vajíčko, jinak to pod cibulí proteče(jako mě) pak budeme muset usmažený bílek mírně nožíkem odškrábnout do patřičného tvatu:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Minutková krkovička s volským okem v cibulovém kroužku
-
Ivana Ch: I tak jsem ráda
Děkuji
Také narážím na recepty 10 let staré...nemají skoro žádné hodnocení a totožné,přidané před pár lety jsou v top
-
To snad není možný já si toho receptu všimla až dneska
-
lubinka: Děkuji
-
Jak mi mohl tento recept uniknout
, přidávám do oblíbených, + bod
a musiím zakoucit Aztécký poklad
-
Marie Švarcová : Děkuji
-
moc pěkné
-
.vyborny napad, volske oko v cibuli.....
a masicko je chutne urcite taktez
-
-
Koubkova:
-
-
Anna Kocikova: nedala jsem víc. Olejem hodně šetřím
-
Jana Remkova:Jani,omlouvám se za opožděnou reakci,byla jsem mimo internet
Díky moc za krásnou fotku,komentář i hodnoceníCelerové hranolky jsem nedělala už hodně dlouho,budu muset napravit
Ten tuk je třeba přizpůsobit k množství masa.Jestli jsi dělala jen 1-2ks,tak to stačilo dát jenom 1lžíci oleje a slabý plátek másla
-
Ahoj. Přidávám foto a plusík. Bylo to moc dobré, jen mi nějak vadilo, že se to koření nechtělo nějak spojit s tím olejem a máslem. Byl to tuk a koření tak nějak zvlášť
. Mám k tomu takový salát z rajčat, bazalky, olivového oleje, soli, pepře a česneku, co si dávám na bagetu a celerové hranolky
-
Frantiska:Já také děkuji,Františko
-
Uvareno jen se soli a peprem :) ta cibule je dobra vychytávka. Děkuji za recept.