

Králičí závitky"Wasabi"
Suroviny 2 porce
- 2 králičí stehna
- Náplň na 1 závitek:
- 4 ks sušených rajčat v oleji nakrájených nadrobno
- 5 ks velkých arašídů Wasabi nakrájených nadrobno
- silnější proužek másla
- Na šťávu:
- plátek másla
- 2 lahůdkové cibulky, bílou část na kolečka
- 4 ks sušených rajčat v oleji nakrájených na úzké proužky
- 1 lžíci oleje ze sušených rajčat
- 150 ml zeleninového vývaru (použila jsem z kostky)
- sůl
- zbylé zelené části lahůdkové cibulky na ozdobu
Postup přípravy receptu
Králičí stehna opláchneme, osušíme a vykostíme. Větší kousky ve vykostěném plátku ještě ostrým nožem opatrně prořízneme, abychom o trošku zvětšili plochu. Maso přes folii, nebo igelitový sáček zlehla po obou stranách naklepeme a velice mírně osolíme.
Na každý plát masa naneseme nakrájená rajčata a wasabi a položíme proužek másla. Zavineme do závitků, které zajistíme párátky.
V kastrolu si na rozehřátém másle zlehka orestujeme nakrájenou bílou část lahůdkové cibulky(pokud nemáme,tak použijeme polovinu obyčejné cibule nakrájené nadrobno).
Vložíme závitky a necháme je ze všech stran zatáhnut. Podlijeme vývarem(pokud nemáme, dáme stejné množství horké vody), přidáme proužky sušených rajčat a závitky přelijeme olejem z rajčat.
Přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme 20minut. Poté poklici odstraníme a šťávu v hrnci zredukujeme na námi požadovanou hustotu. Dle potřeby dochutíme solí.
Ze závitků odstraníme párátka a závitky můžeme v polovině překrojit, ať je hezky vidět náplň. Podáváme se šťouchanými bramborami,posypané natí lahůdkové cibulky, nebo jinou čerstvou bylinkou.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem koupené arašidy Wasabi, pro mě zcela nepoživatelné, ale kdo má rád ostrou křenovou příchuť,tak si určitě pochutná:-)Bylo mě je líto za ty nekřesťanské peníze vyhodit,tak jsem zaexperimentovala a společně se sušenými rajčaty vznikla moc dobrá náplň. Původně jsem chtěla udělat závitky z kuřecích stehen, ale manžel koupil 2ks králičích, byly krásně velké, tak bylo rozhodnuto.Byla to mňamka a my jsme si pochutnali:-)
Na SZ mi často od nováčků chodí dotazy ohledně vykosťování kuřecích stehen,tak Vám k fotkám ještě přidávám fotopostup na vykostění králičích stehen(je to skoro stejné,jen o něco pracnější).Snad to množství uvedených fotografií nebude vadit. Pokud ano, odstraním je.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králičí závitky"Wasabi"
-
rozmarynaH:Marcelko,ta barvička je i díky rajčatům a oleji z nich
Děkuji
-
Aničko, musím Ti dodatečně pochválit králíčka i ten sosík má světovou barvu
. Maminka také vykosťovala králíka a dělala z něj řízky v trojobalu. Králíka vykostit neumím, jen kuře. Inu, musím se více snažit
a ty máš 20. bodík.
-
S.: taky se mi zda
-
to je prasarna=D
-
už není co dodat...
-
Moc mě potěšil Váš zájem i hodnocení
Děkuji
Vašíku,není nad domácího králíčkaTen zdroj Ti docela závidím
Ale i ty z obchodu jsou někdy celkem ucházející
-
Aničko, úžasná kombinace, nádherné foto
mám vše mimo těch oříšku - no až koupím, tak zaručeně zrealizuji
musí to být prostě božské
-
Aničko, ty jsi holt šikula. Nádherné a králičí!!
-
Aničko. Králíček je terno. Jak sleduju, ty manžela pěkně hejčkář.Já králíka miluji. Jako omajdu,řízky ipečeného na zelenině. Tatínek dokud žil tak jsme měli i 42 ks. Už mi lezli krkem. Ale dnes vspomínám a mlaskám. Kupuju v jedné vesnici u Budějc a pak debužírujeme tak 4x do roka. Ty máš +bodík 16
-
Nádhera, hezky popsané a nafocené
pěkně mi to podráždilo chuťové pohárky
-
Aničko Tvoje recepty jsou jedním slovem úžasné
pěkně napsaný a nafocený postup o hotovém pokrmu ani nemluvím
-
Vzdycky se tesim na Tve recepty, jsou naposto uzasne..
-
Hlavně jseš neskutečně šikovná, jak si jednoduše poradíš i s tím vykostěním. Tvoje recepty jsou inspirativní a velmi profesionální, podle mého gusta.
-
Děvčata,děkuji
Jsem ráda,že Vás recept zaujal
-
Aničko, krásné, musí to být moc dobroučké