Králičí závitky"Wasabi"

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: orestování a dušení do 35 minut 2 porce Jiné maso 30 názorů

Suroviny

2 králičí stehna
Náplň na 1 závitek:
4 ks sušených rajčat v oleji nakrájených nadrobno
5 ks velkých arašídů Wasabi nakrájených nadrobno
silnější proužek másla
Na šťávu:
plátek másla
2 lahůdkové cibulky, bílou část na kolečka
4 ks sušených rajčat v oleji nakrájených na úzké proužky
1 lžíci oleje ze sušených rajčat
150 ml zeleninového vývaru (použila jsem z kostky)
sůl
zbylé zelené části lahůdkové cibulky na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna opláchneme, osušíme a vykostíme. Větší kousky ve vykostěném plátku ještě ostrým nožem opatrně prořízneme, abychom o trošku zvětšili plochu. Maso přes folii, nebo igelitový sáček zlehla po obou stranách naklepeme a velice mírně osolíme.

  2. Na každý plát masa naneseme nakrájená rajčata a wasabi a položíme proužek másla. Zavineme do závitků, které zajistíme párátky.

  3. V kastrolu si na rozehřátém másle zlehka orestujeme nakrájenou bílou část lahůdkové cibulky(pokud nemáme,tak použijeme polovinu obyčejné cibule nakrájené nadrobno).

  4. Vložíme závitky a necháme je ze všech stran zatáhnut. Podlijeme vývarem(pokud nemáme, dáme stejné množství horké vody), přidáme proužky sušených rajčat a závitky přelijeme olejem z rajčat.

  5. Přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme 20minut. Poté poklici odstraníme a šťávu v hrnci zredukujeme na námi požadovanou hustotu. Dle potřeby dochutíme solí.

  6. Ze závitků odstraníme párátka a závitky můžeme v polovině překrojit, ať je hezky vidět náplň. Podáváme se šťouchanými bramborami,posypané natí lahůdkové cibulky, nebo jinou čerstvou bylinkou.

Poznámka

Měla jsem koupené arašidy Wasabi, pro mě zcela nepoživatelné, ale kdo má rád ostrou křenovou příchuť,tak si určitě pochutná:-)Bylo mě je líto za ty nekřesťanské peníze vyhodit,tak jsem zaexperimentovala a společně se sušenými rajčaty vznikla moc dobrá náplň. Původně jsem chtěla udělat závitky z kuřecích stehen, ale manžel koupil 2ks králičích, byly krásně velké, tak bylo rozhodnuto.Byla to mňamka a my jsme si pochutnali:-)

Na SZ mi často od nováčků chodí dotazy ohledně vykosťování kuřecích stehen,tak Vám k fotkám ještě přidávám fotopostup na vykostění králičích stehen(je to skoro stejné,jen o něco pracnější).Snad to množství uvedených fotografií nebude vadit. Pokud ano, odstraním je.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králičí závitky"Wasabi"

  • rozmarynaH:Marcelko,ta barvička je i díky rajčatům a oleji z nich:-pDěkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Aničko, musím Ti dodatečně pochválit králíčka i ten sosík má světovou barvu:-p:-p. Maminka také vykosťovala králíka a dělala z něj řízky v trojobalu. Králíka vykostit neumím, jen kuře. Inu, musím se více snažit:-D a ty máš 20. bodík. :yes::yes:

    Odpovědět

  • :D :D(neregistrovaný)

    S.: taky se mi zda :-D

    Odpovědět

  • S. S.(neregistrovaný)

    to je prasarna=D

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-* už není co dodat...:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Moc mě potěšil Váš zájem i hodnocení:-)Děkuji:-K:-K
    Vašíku,není nad domácího králíčka:-pTen zdroj Ti docela závidím;-)Ale i ty z obchodu jsou někdy celkem ucházející:-))

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko, úžasná kombinace, nádherné foto:yes::-D mám vše mimo těch oříšku - no až koupím, tak zaručeně zrealizuji:yes: musí to být prostě božské;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Aničko, ty jsi holt šikula. Nádherné a králičí!!:-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Aničko. Králíček je terno. Jak sleduju, ty manžela pěkně hejčkář.Já králíka miluji. Jako omajdu,řízky ipečeného na zelenině. Tatínek dokud žil tak jsme měli i 42 ks. Už mi lezli krkem. Ale dnes vspomínám a mlaskám. Kupuju v jedné vesnici u Budějc a pak debužírujeme tak 4x do roka. Ty máš +bodík 16

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.

    :yes: Nádhera, hezky popsané a nafocené :-K pěkně mi to podráždilo chuťové pohárky :-p:-p:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Aničko Tvoje recepty jsou jedním slovem úžasné;-)pěkně napsaný a nafocený postup o hotovém pokrmu ani nemluvím:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Vzdycky se tesim na Tve recepty, jsou naposto uzasne..:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Hlavně jseš neskutečně šikovná, jak si jednoduše poradíš i s tím vykostěním. Tvoje recepty jsou inspirativní a velmi profesionální, podle mého gusta.:yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děvčata,děkuji:-KJsem ráda,že Vás recept zaujal:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Aničko, krásné, musí to být moc dobroučké;-):yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: králičí závitky závitky z králičího masa králík recepty koupím králičí maso kralici.cz králičí závitky recept vykoštění králíka vykosteni kralicich stehen jak mam udelat kralici stehna králičí rolky závitky z králičích stehen vykosteni králičího stehna závitkyz kuřecího stehna kuřecí závitky ze stehen králíci zavitkx vykoštování kuřecích stehen králičí stehna se zelím závitky králičí wasabi recepty recept na kralici zavitky