Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 223 kJ / 53 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 0,30 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 9,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkve oloupene a nastrouháme na jemno.
Krok 2: Z půlky citronu vymačkáme šťávu, přidáme meduňku dle chuti a zalijeme vodou.
Krok 3: Necháme 30 minut louhovat a poté vychlazené podáváme.
Zveřejněno 21. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvové osvěžení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yO5V
Moje poznámka
Mrkvové osvěžení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yO5V
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 13 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 20 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 32 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
na osvěžení,
mrkvova stava na rakovinu,
mrkvové nápoje,
nejlepší odstavovač pro mrkev
Suroviny:
mrkev,
citron,
meduňka,
voda
Komentáře (4)
Majka8: Vmiešať sa to dá, ale nevidím logiku v tom, že najprv vlákninu odstraním a potom ju naspať vmiešam. Čítala som viac odborných článkov ohľadom odšťavovania, a všetky to zamietali. Nie, že by to bolo škodlivé, všetky končili otázkou : skutočne naše telo potrebuje naraz skonzumovať pol kila mrkvy? A samozrejme, vláknina je nezastupiteľná. Z dôvodu jej nedostatku prudko stúpa rakovina hrubého čreva v našich krajoch. Dala by som prednosť mrkvovému šalátu a inej forme, ale to je samozrejme môj prístup, každý ako uzná za vhodné.
...a máme-li odšťavovač, pak se sice ochudíme o vlákninu, ale zase nemusíme 30 minut čekat...