Buchta Rafaelo
Patříte i vy mezi odmítače buchet na plechu? Připadají vám příliš obyčejné a fádní? Potom jste ještě nezkusili výtečné, téměř legendární, řezy Raffaello. Vypadají poměrně nenápadně, nádherně voní i chutnají po kokosu a díky smetaně jsou neuvěřitelně vláčné.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 766 kJ / 5 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,36 g |
| Tuky | 198,87 g |
| Vláknina | 47,50 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 494 mg |
| Sůl | 1,88 g |
| Sacharidy | 790,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, 1 vanilkový cukr a 1 hrnek moučkového cukru vyšleháme.
Krok 2: Přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a hrnek vlažného mléka.
Krok 3: Vše smícháme a nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy.
Krok 4: Zbylý vanilkový cukr, 1/2 hrnku moučkového cukru a kokos promícháme.
Krok 5: Kokosovou směsí posypeme těsto ve formě.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut.
Krok 7: Hned po upečení zalijeme neušlehanou šlehačkou a buchtu necháme vychladnout.
Zveřejněno 13. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta Rafaelo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDNk
Moje poznámka
Buchta Rafaelo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDNk
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 20 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 20 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 57 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 4 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 4 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 5 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 5 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 6 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 7 hodinami
Tématické fráze:
řezy rafaelo na plech,
rafaelo na plech,
kokosová buchta rafaelo,
buchta,
řezy rafaelo ty nejlepší,
rafaelo řezy,
buchta z hladké mouky,
pečené rafaelo,
raffaelo buchta,
buchta raffaelo,
kokosové řezy na plech rafaelo,
řezy rafaelo,
rafaello buchta,
buchta s kokosem,
recept na buchtu,
buchta s kokosovým mlékem,
kokosova buchta zalita slehackou,
buchta rafaello,
moučník rafaelo,
rafaelo řezy hladká mouka
Suroviny:
vejce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
mouka hladká,
mléko,
kokos,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (113)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dulezite je taky pred pecenim vrstvu cukru s kokosem souvislou a klidne vyssi.
koukla jsem na vic receptu ohledne buchty "rafaelo" a vsude pisou, ze se tam pridava jeste pul hrnku oleje. Ja ho tam podle tohoto receptu nedala.. co je lepsi? diky za info. :]
klidne min cukru ale jen do testa,urcite 2smetany,v dortove forme se pece asi 1h na 180 C
jinak sem cetla ze dali i parizskou slehacku,myslim ze to bude stat za vyzkouseni
chystám se na ni taky je úžasná.
Sykyndo - buchta je to opravdu moc dobrá
Je stejná