Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 053 kJ / 491 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,68 g |
Tuky | 30,58 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 409 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 15,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky (cca 4 cm), které klouby ruky mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme.
Krok 2: Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Pokud chceme pravý anglický biftek, se má podávat mírně nedopečený, uvnitř růžový a stačí ho opékat 3-4 minuty z každé strany. Pokud máme rádi maso dostatečně propečené, opékáme ho cca 8 minut.
Krok 3: Orestované maso vyndáme, položíme na horký talíř a uchováme horké.
Krok 4: Ve zbylém oleji usmažíme opět narychlo vejce tzv. volské oko, opět se snažíme, aby žloutek zůstal polotekutý.
Krok 5: Nakonec ve výpeku opečeme cibuli, rozkrájenou na kolečka. Bifteky ozdobíme cibulkou a podáváme s hranolkami,
Zveřejněno 9. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biftek ala klasika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BP1N
Moje poznámka
Biftek ala klasika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BP1N
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 30 minutami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 51 minutami
Vrstvený salát
Maruna365 před 56 minutami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 4 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 5 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 5 hodinami
Tématické fráze:
biftek z pravé svíčkové,
biftek,
biftek ze svíčkové,
biftek z hovězí svíčkové,
biftek recept,
anglický biftek,
anglicky biftek recept,
bifteky ze svíčkové,
priprava bifteku,
vepřový plátek ala biftek,
nejlepší bifteky,
pravý biftek,
bifteky z pravé svíčkové,
bifteky z hovezi svickove,
nejlepší biftek,
svíčková biftek,
priprava hoveziho bifteku,
pravá svíčková biftek,
bifteky recepty,
steaky a bifteky recepty
Suroviny:
svíčková hovězí,
vejce,
olej,
sůl,
pepř,
cibule
Komentáře (11)
Myslím, že to je absolútne osobná záležitosť, otázka zvyku či tradície v tej ktorej kuchyni. V reštauráciách solia pred aj po smažení, mäso je presolané, ale sa viacej vypije. My nesolíme vôbec s tým, aby si na tanieri každý posolil, koľko potrebuje. Dôležité je, aby bolo stále cítiť chuť kvalitného mäsa (to nie je bůček...). Ak to niekto pripravuje skutočne len 2 razy za rok (zda sa to ťažko uveriteľné, že 2 razy, alebo tam vypadla nula, teda 20), o to viac je dôležité nechať na každého, aby si mäso dosolil sám podľa vlastnej chute.
dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefsteak-beef-steak-biftek
Nejlepší je si to vyzkoušet. Když to zkusíš posolit až potom, tak nic tak hrozného nehrozí, ne?
Ale já si na ně čas vyšetřím, uvidíš...