

Trojbarevný cop
Suroviny
- svíčková
- panenka
- kuřecí prsa
- hlíva ústřičná
- domácí uzená slanina
- anglická slanina
- cibule
- česnek
- drcený kmín
- steakové pepřové koření
- olivový olej
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Na delší proužky nakrájené maso promícháme s prolisovaným česnekem, pepřovým kořením a olivovým olejem. Necháme v ledničce minimálně 24 hodin uležet.
Vezmeme z každého druhu masa jeden kus, z jedné strany sepneme párátkem, spleteme cop a druhý konec taky sepneme párátkem.
Na kostičky nakrájený domácí špek dáme vyškvařit, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, lehce zarestujeme, přidáme cibuli nakrájenou na půlcéčka, necháme zesklovatět, vložíme na větší kusy nakrájenou hlívu, okmínujeme a pod pokličkou dusíme.
V pánvi rozehřejeme olej a copy zhruba 4 minuty z každé strany opékáme.
Copy solíme až na talíři. Podáváme s dušenou hlívou a česnekovými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Před šesti léty jsme měli firemní akci na Hukvaldech v restauraci U námořníka a tam jsem si dal Petrův cop a právě tímto receptem jsem se inspiroval.
Recept bych zveřejnil dřív, jenže až nyní se mi "sešly" všechny tři druhy masa.
A byl jsem rád, že jsem cop mohl připravit Lubíkovi z Lucemburska, protože je hodně steakový.
V tomto roce určitě poslední recept a tak bych chtěl všem popřát, aby ten příští rok byl ještě lepší a přinesl vám hodně kreativních receptů.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Trojbarevný cop
-
Jendo, to je síla!
-
bod letí plus
-
Tak to je veeeliká krása...
Jendo, také jsem takový copánek jedla v jedné restauraci a od té doby na něj vzpomínám... a zapomínám ho připravit doma. Takže teď ukládám a snad na něj už nezapomenu... +
-
teda,to musela být dobrota
-
Honzíku ty jsi ale hračička, dál nemám co dodat, originalita mi bere dech
-
Mám pocit, že to menu vypadá výborně nejen ve skutečnosti, ale ještě více vynikne v detailu na fotografiích. Hlavně ty brambůrky...
Nebo je to tím, že když ho tu v reálné podobě nemáme, o to více si ho prohlížíme?
Obojí zpracování, jak kulinářské, tak fotografické si zaslouží bodové ohodnocení
-
Co dodat - to je prostě Jenda - jednička
-
Jendo, tak to je nejen parádní recept, ale i parádní umělecké dílo, které lahodí i oku
+6.
-
Jendo ovšem toto.....balada dílo, mňam
jak je tam masíčko a hlíva, tak se neznám
a fotka překrásná. Jsi machr-klobouk dolů chlape
Dávám ti boda už bez řečí
-
Jendo, v kuchyni dnes u teba bol ozajstný koncert...Ja umelcovi vzdávam hold, stravníkom závidím. +
-
moc krásné
-
Ten výtvor je úžasný a jak musí být výborný,sliny se mi sbíhají, určitě zkusím.Bodík letí předem a dávám do oblíbených!!!!