Trojbarevný cop

Suroviny

svíčková
panenka
kuřecí prsa
hlíva ústřičná
domácí uzená slanina
anglická slanina
cibule
česnek
drcený kmín
steakové pepřové koření
olivový olej
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na delší proužky nakrájené maso promícháme s prolisovaným česnekem, pepřovým kořením a olivovým olejem. Necháme v ledničce minimálně 24 hodin uležet.

  2. Vezmeme z každého druhu masa jeden kus, z jedné strany sepneme párátkem, spleteme cop a druhý konec taky sepneme párátkem.

  3. Na kostičky nakrájený domácí špek dáme vyškvařit, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, lehce zarestujeme, přidáme cibuli nakrájenou na půlcéčka, necháme zesklovatět, vložíme na větší kusy nakrájenou hlívu, okmínujeme a pod pokličkou dusíme.

  4. V pánvi rozehřejeme olej a copy zhruba 4 minuty z každé strany opékáme.

  5. Copy solíme až na talíři. Podáváme s dušenou hlívou a česnekovými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Před šesti léty jsme měli firemní akci na Hukvaldech v restauraci U námořníka a tam jsem si dal Petrův cop a právě tímto receptem jsem se inspiroval.

Recept bych zveřejnil dřív, jenže až nyní se mi "sešly" všechny tři druhy masa.

A byl jsem rád, že jsem cop mohl připravit Lubíkovi z Lucemburska, protože je hodně steakový.

V tomto roce určitě poslední recept a tak bych chtěl všem popřát, aby ten příští rok byl ještě lepší a přinesl vám hodně kreativních receptů.

Komentáře k receptu Trojbarevný cop

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jendo, to je síla!:-p:yes:

    Odpovědět

  • phamka phamka

    bod letí plus:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak to je veeeliká krása...:-K:-p:-p Jendo, také jsem takový copánek jedla v jedné restauraci a od té doby na něj vzpomínám... a zapomínám ho připravit doma. Takže teď ukládám a snad na něj už nezapomenu... +:yes:

    Odpovědět

  • petulen petulen

    teda,to musela být dobrota:-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Honzíku ty jsi ale hračička, dál nemám co dodat, originalita mi bere dech:-O:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Mám pocit, že to menu vypadá výborně nejen ve skutečnosti, ale ještě více vynikne v detailu na fotografiích. Hlavně ty brambůrky...:-p Nebo je to tím, že když ho tu v reálné podobě nemáme, o to více si ho prohlížíme? ;-):-) Obojí zpracování, jak kulinářské, tak fotografické si zaslouží bodové ohodnocení :yes::-p:-):yes::-!

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Co dodat - to je prostě Jenda - jednička ;-);-);-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jendo, tak to je nejen parádní recept, ale i parádní umělecké dílo, které lahodí i oku:-p:yes:+6.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jendo ovšem toto.....balada dílo, mňam:-pjak je tam masíčko a hlíva, tak se neznám:-Da fotka překrásná. Jsi machr-klobouk dolů chlape:-!:-DDávám ti boda už bez řečí:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jendo, v kuchyni dnes u teba bol ozajstný koncert...Ja umelcovi vzdávam hold, stravníkom závidím. +

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    moc krásné:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Ten výtvor je úžasný a jak musí být výborný,sliny se mi sbíhají, určitě zkusím.Bodík letí předem a dávám do oblíbených!!!!:-p:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: cop cibulový cop cop z cibule druhy copů jak udělat cop recepty z hlívy ústřičné česnekový cop návod top cop kuřecí cop recept na zpracování česneku recepty cop cibulovy cop navod návod na česnekový cop masovy cop cop z česneku cop recept cop z česneku návod cop cibule trojbarevný cop kuřecí prsa po lucembursku