Biftek po židovsku

toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 12 názorů

32

Suroviny

80 dkg hovězí svíčkové
6 dkg slaniny
15 dkg kečupu
sklenka vína
20 dkg žampionů
6 lžic oleje
2 lžíce másla
3 rajčata
2 bobkové listy
1 lžíce hladké mouky
jalovčinky
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z odblaněné očištěné svíčkové nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme paličkou, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčičkami, pokapeme červeným vínem a necháme v chladu proležet.

  2. Před tepelnou úpravou posypeme bifteky, z jedné strany moukou a opékáme je na oleji 4-5 minut po každé straně.

  3. Hotové bifteky vyjmeme z pánve, do vypeku přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony, 2 bobkové listy a dávku kečupu. Mírně zalijeme vodou a zjemníme máslem.

  4. Při podávání položíme na bifteky půlky oloupaných rajčat a přelijeme připravenou šťávou. Podáváme s pečenými brambory nebo hranolky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Biftek po židovsku

  • Betyna Betyna

    tak tak, buďto maso, nebo mléko - dohromady ne, ani stejné nádobí by se nemělo používat... někde mají jednu stranu kuchyně masovou a druhou protilehlou stejnou mléčnou, kdo na to nemá prostředky, tak aspoň nádobí a nástroje napřed umyje... i restauraci mají na jedné straně masovou a na druhé mléčnou, ale spolu se maso a mléko nejí...

    Odpovědět

  • Moshe Moshe(neregistrovaný)

    V ziadnom pripade to nie je zidovsky recept nakolko je tam maslo a to je ako vieme z mlieka:)))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    :-D ach jeeeezis ...takuto vec som netusila....kazdy slovak a anglican by mi asi mal otrieskat borovicku a gin o hlavu ,cardanka, merylas...vdaka....sa idem pohanbit dakam do kuta:-8

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Vybušná - Borievka obyčajná;-)
    http://botanika.wendys.cz/kytky/K527.php

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    vybusna:-K to určitě - znáš jsou to plody jalovce;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    prosim co su to *jalovcinky*

    Odpovědět

  • Tony Tony(neregistrovaný)

    Priserny, nejdriv palicka a tenoucky maso,pak kecup a pak 5 minut opekat,to je moc a nema to s biftekem nic spolecnyho,chut masa nevynikne. Ani ty hranolky se mi nezdaj, proste hruza. Zniceni svickove

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    veverko - boduješ :yes:

    Odpovědět

  • veverka veverka(neregistrovaná)

    biftek po zidovsku? to opravdu ne: v zidovske kuchyni je zakazano! pripravovat a jist dohromady maso a mlecne vyrobky, co maslo bez pochyby je; a slanina???chacha - veprove uz je tuplem tabu!!! treba je to dobre, ale ne pod timhle nazvem; lidi vubec malo premysleji, jak koukam..... :-(

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Papriko to vypadá nádherně, hnedka bych si dala.:-))

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Místo svíčkové jsem použila krásný hovězí zadní steak a manžel si to moc pochvaloval.:yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • Sally Sally(neregistrovaný)

    na hovězí paličku?!?!:-O

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovězí biftek hovězí biftek recept kančí maso recepty hovězí zadní recept biftek recept hovězí veverka biftek ze svíčkové hovězí po židovsku biftek kančí biftek kančí bifteky biftek z hovězí svíčkové hovězí zadní steak uprava kančího masa vepřový biftek hovězí veverky steak po zidovsku recept hovězí biftek bifteky ze svíčkové biftek z hoveziho masa

Zapomněl/a jsem heslo