Dýňová omáčka s celerem - pro nejmenší

Suroviny 1 porce

1/4 dýně hokkaido
hrst celeru
1/2 cm pórku
1 KL olivového oleje
špetka mletého kmínu
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokkaido oloupeme a nakrájíme na kostky. Celer nakrájíme na kousky, pórek nadrobno.

  2. V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a jemně na něm orestujeme pórek. Přidáme celer, mletý kmín a chvilku opékáme. Přidáme hokkaido, podlijeme vodou a necháme dusit doměkka.

  3. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji a dochutíme solí.

  4. Na talíř dáme uvařené těstoviny nebo noky (tvarohové či bramborové) a přelijeme je omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Komentáře k receptu Dýňová omáčka s celerem - pro nejmenší

  • Johanka128 Johanka128 (autorka receptu)

    Lenunka: Davala js normalni, ne rapikaty:-) troska omacky zustalo, ale bylo to na veceri, takze na obed by to nejspis snedla..ono to vypada jako hodne, ale neni..a taky zalezi na velikosti Hokkaida:-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka (moderátorka)

    ten celer je předpokládám řapíkatý:-), hrst normálního spolu se 1/4 dýně by asi na jednu porci dítě nespořádalo:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: omáčky pro nejmenší dýnová polévka pro nejmenší