Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Kvalitní hovězí maso nepotřebuje žádnou složitou přípravu ani hromadu dalších přísad. Dáte-li si záležet, odmění se vám lahodnou chutí. V jednoduchosti je krása, tím se řídily už naše babičky, když připravovaly hovězí maso ve vlastní šťávě.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 033 kJ / 486 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,97 g |
Tuky | 42,42 g |
Vláknina | 11,34 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 815 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 18,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, okraje nařízneme, aby se plátky při tepelné přípravě nekroutily.
Krok 2: Maso osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce.
Krok 3: Nakrájíme nadrobno cibuli, slaninu a česnek.
Krok 4: V hrnci rozpálíme olej, plátky zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme z oleje.
Krok 5: Ve stejném tuku orestujeme cibuli a slaninu, nakonec přidáme česnek. Ten orestujeme jen krátce.
Krok 6: K tomuto základu pak vrátíme maso, malinko ho podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
Krok 7: Plátky podáváme s vypečenou přírodní šťávou, již nezahušťujeme. Nejlepší přílohou je rýže.
Zveřejněno 10. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00AK
Moje poznámka
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00AK
Nejnovější recepty
Jáhlová kaše s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční piškotová vajíčka zdobená čokoládou a marcipánem
Přidáno před 17 hodinami
Karamelová lízátka pro koledníky
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vajíčka s marcipánem
Přidáno před 17 hodinami
Škvarková pomazánka s ředkvičkami
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční lízátka
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Neregistrovaný před 5 minutami
Ořechovo-jablečný dort s polevou
Neregistrovaný před 8 minutami
Špagety s Bolognese omáčkou
Neregistrovaný před 9 minutami
Bublanina s kompotovaným ovocem - dýně nebo broskve
Neregistrovaný před 11 minutami
Moje gulášová polévka
Neregistrovaný před 12 minutami
Vepřové na paprice
Neregistrovaný před 16 minutami
Vepřové na česneku se špenátem 1
Neregistrovaný před 19 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
verisek08 před 20 minutami
Nadýchaná piškotová roláda
Neregistrovaný před 25 minutami
Zapékané špecle se sýrem
Neregistrovaný před 28 minutami
Tématické fráze:
hovězí na šťávě,
hovězí ve vlastní šťávě,
hovězí plátky,
hovězí maso na šťávě,
hovezi ve vlastni stave recept,
hovězí maso ve vlastní šťávě,
hovězí plátek,
recepty hovězí maso plátky,
hovězí plátky recept,
hovězí s rýží,
recepty na hovězí plátky,
hovězí plátky recepty,
recept na hovězí plátky,
maso na štave,
hovězí maso ve vlastní šťávě recept,
přírodní hovězí plátky,
dusene hovezi,
přírodní hovězí plátek,
hovezi platek na stave,
hovězí na šťávě recept
Suroviny:
plátek hovězí,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
slanina uzená,
tymián,
pepř mletý,
sůl,
olej
Komentáře (21)