Rybí filety s bramborami a cuketou
Recept ještě nebyl hodnocenZemiaky, cuketu a cibuľu nakrájame na tenšie kolieska. Premiešame so soľou.Zmes dáme do vymasteného pekáčika a polejeme vínom. Zakryjeme alobalom a v rúre na 180°C…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 322 kJ / 77 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,30 g |
– cukry | 0,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zemiaky, cuketu a cibuľu nakrájame na tenšie kolieska. Premiešame so soľou.Zmes dáme do vymasteného pekáčika a polejeme vínom. Zakryjeme alobalom a v rúre na 180°C…
Slávky propláchněte v misce s vodou. Ty, které jsou otevřené, vyhoďte.Šalotku nakrájejte nadrobno. Česnek nakrájejte na plátky.Na olivovém oleji restujte šalotku,…
Smícháme ingredience na marinádu a vložíme do ní kotlety. Marinujeme 2-3 dny. Pak kotletky spolu s marinádou přikryté dusíme v troubě 30 minut.Kotletky otočíme a odkryté…
Houbové rizoto italského typu je šťavnaté a krémové. Víno přidejte hned na začátku, ještě před vývarem, aby mělo čas rozvinout své chuťové vlastnosti a ještě lépe…
Z kotlet odstraníme tuk (jehněčí ho moc nemá), dlaní trochu naklepeme, osolíme z obou stran, obalíme v nasekaném rozmarýnu a zakápneme olejem a několikrát je obrátíme,…
Kapra omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Takto připraveného kapra necháme v chladu uležet asi 2 hod. Do misky si dáme vejce, víno, sůl a řádně…
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme jej.Zalijeme jej bílým vínem a necháme marinovat cca 24 hodin. Čím déle, tím lépe.Maso vložíme do pekáčku, zalijeme…
Mouku promícháme se solí a pepřem, plátky masa v mouce obalíme. V hrnci, nejlépe litinovém rozpustíme plátek másla a maso z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme a…
Do vhodné nádoby na marinování dáme koření, olej a 1,5 dcl vína. Rozmícháme. Kuřecí prsíčka rozřízneme na plát a jemně naklepeme. Vnoříme do marinády a necháme minimálně…
Maso a zeleninu nandame do pekacku a peceme v troube na vyssi vykon cca pul hodiny. Pote vse i s vypekem vlozime do hrnce, pridame vino a koreni a na malem plameni…
Karfiol uvaríme do polomäkka. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Vložíme narezaný karfiol, na kocky nakrájanú paradajku, na pásiky narezanú papriku a…
Králíka osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej a králíka z obou stran necháme zatáhnout. Poté králíka vyjmeme a cibuli orestujeme…
V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a králíka zprudka opečeme. Osolíme ho, opepříme a dáme stranou. Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu, také restujeme,…
Na panvicu dáme trocha oleja a pridáme kurkumu. Premiešame a vložíme ružičky karfiolu, veľké prerežeme. Orestujeme. Podlejeme 2 lyžicami vína a na slabom plameni dusíme…
Mušle zbavte nečistot, odstraňte "vousy", příliš je neproplachujte, ztratily by chuť "moře". Poničené mušle vyhoďte, na otevřené poklepejte. Pokud se mušle uzavře, je v…
Kuřecí prsa naklepat, každý plátek překrojit na 3 kusy, osolit, opepřit, okořenit. Na pánev dát lžíci oleje, rozehřát, vložit maso okořeněnou stranou dolů a svrchu na…
Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovník, narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť, kým urobíme cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny,…
Očištěné maso zalijeme v misce vínem, přidáme bylinky a necháme přes noc v lednici. Maso krásně zkřehne.Druhý den maso vyndáme, osušíme a svážeme provázkem do tvaru…
Šmakoun nakrájíme na tenké proužky a v misce smícháme se solí a provensálským kořením.Necháme chvíli odležet. Mezitím si oloupeme cibuli,nakrájíme jí na půl kolečka a…
Sametově jemná smetanová omáčka s hříbky, čerstvě přinesenými z procházky v lese, je lehce dochucená bílým vínem. Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a před…
Játra nakrájíme na drobnější kousky a posypeme pepřem, necháme odležet. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a rozpálíme olej. Vsypeme cibuli, necháme lehce rozpěnit,…
Houby namočíme nejméně na půl hodiny, lépe na hodinu do studené vody. Poté je scedíme, vymačkáme přebytečnou tekutinu a nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme trochu…
1. V pánvičce rozpustíme máslo spolu s olejem, přihodíme rýži (nepropranou) a orestujeme. Zalijeme vínem a mícháme, dokud se víno nevypaří. 2. Postupně přiléváme za…
Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku. Slaninu pokrájíme na kostičky a posypeme s nimi maso. Vložíme do předehřáté trouby, necháme zapéct,…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 4. 10. 2024 21:13
Přidáno 4. 10. 2024 20:46
Kulajda z cukety trumfne i originál. Jemná houbová polévka s brambory a koprem už nepotřebuje zahustit moukou
Loňská vítězka MasterChef Besky přiznala, že v soutěži vařila i podle Topreceptů. A takhle dělá své nebeské lívance
Jak na ten nejlepší těstovinový salát? Těstoviny je potřeba vařit trochu déle a ochucovat ještě za tepla, pak je výsledek perfektní