Chalupářské pomazánky nám přijdou při pobytu v přírodě k chuti. Hodí se na chléb, topinky i na chlebíčky
Na chalupě a v přírodě nám vyhládne a nejjednodušší je ukrojit si pořádný krajíc chleba a namazat ho dobrou pomazánkou. V našem výběru jsou oblíbené pomazánky, které dobře zasytí a zároveň si na nich pochutnáme.
Pomazánky, které zasytí
Některé z pomazánek jsou nejlepší namazané na chléb, jiné dáváme na veku nebo na topinky. Když si užíváme pobyt v přírodě, nechce se nám trávit zbytečně mnoho času u sporáku a jednoduché pomazánky jsou dobrou volbou. Navíc do nich zužitkujeme zeleninu, kterou na zahradě pěstujeme. S namazanými chleby se dá vyrazit i na pořádný výlet.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pomazánky na pořádný krajíc chleba
Dobrým základem pomazánek je měkký tvaroh. Stačí k němu přidat sladkou papriku (koření), trochu olivového oleje, jemně nakrájený pórek nebo cibulovou nať a posolit. Podle našich receptů připravíme výbornou "Hradeckou pomazánku" s tvarohem a k chuti nám přijdou tuňáková i tvarůžková pomazánka (pokud jsme příznivci tvarůžků).
Pomazánky na topinky s česnekem
Topinky se dají péct různými způsoby - smažit na tuku na pánvi, péct na plechu v troubě, na grilu, na kamnech nebo u ohýnku v přírodě. Vůně česneku je pro mnohé z nás neodolatelná a navíc můžeme topinku doplnit chutnou pomazánkou - mezi nejoblíbenější patří ty, které mají pikantní chuť. Můžeme využít cukety a další zeleninu (i např. sterilované okurky), sýry, vajíčka nebo uzeniny.
Pomazánky na chlebíčky k pohoštění
Při večerním posezení si rádi dáme lákavě upravené chlebíčky. Přijdou k chuti, když jsme s rodinou nebo s přáteli. Doporučené pomazánky, které patří mezi nejoblíbenější na našem webu, po namazání ještě dozdobíme plátky uvařených vajíček, sýrů a uzenin. Na závěr přidáme pěkně barevnou zeleninu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se zbavit nepříjemného hmyzu. Tipy na ochranu před komáry a jiným dotěrným hmyzem
10 nejlepších tipů na studené pohoštění: Recepty na pomazánky, saláty i chlebíčky pro každou návštěvu
Olomoucké tvarůžky ve studené kuchyni skvěle využijeme do pomazánek a salátů, dokonce je můžeme naložit
Komentáře