Třešně

charlott Kuchařka: charlott

cca 60porci Dorty 12 názorů

Suroviny

piškot na dort (4 vanilkové a 2 čokoládové)
klasická čokoládová nádivka do dortu
čokoládové křupavé kuličky
višňový likér
marcipán
plastická cukrová pasta
čokoláda na vaření
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tento dort je tvořen z běžné kakaové a vanilkové báze (piškotu), je slepovaný běžným čokoládovým krémem, ve kterém jsou navíc obsažené křupavé čokoládové kuličky. Piškotová báze byla politá višňovým likérem, aby dort byl vláčnější a nebyl suchý.

  2. Byl seřezán na polokouli (jelikož jsou polokoule 2, jsou to jako 2 větší klasické dvoupatrové dorty). Dál jsem rozválela červenou marcipánovou pastu a polokoule jsem ji potáhla.

  3. Z plastické cukrové pasty jsem vytvarovala stonek s listem. Stonek je o něco delší než na fotce jelikož je zakotven ve středu polokoule cca 15 cm a kvůli estetice. Tento "vpich" je třeba zalít čokoládou.

  4. Kdo je šikovnější, může si vytvarovat za pomoci této pasty a marcipánu i třešňové květy, či malé třešinky. Ty jsou tvořené z želé a stonky s listy opět z marcipánu. Já si květy a malé třešinky nechala udělat u cukráře.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Třešně

  • zizala zizala

    larisa: Já taky nejsem žádný přeborník na pečení a hlavně na zdobení, takže do takového složitého dortu se pouštět ani nebudu;-):-8 Znám své hranice :-8 Pokud si někdo na tohle troufne, nebude pro něj problém upéct si svůj korpus a udělat krém - obojí může být libovolné, tady jde hlavně o to sestavení a zdobení a to je popsané dobře :-K

    Odpovědět

  • larisa larisa(neregistrovaná)

    zizala: Já moc péct neumím a bude nás asi víc, podle tohoto se to udělat moc nedá:-K
    Jak ten korpus mám upéct to tam teda není a ani klasická čokoládová nádivka do dortu. To bych musela vygooglit. Pro někoho to je jasné, ale spoustě kuchařek ne:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    larisa: Vanilkové a čokoládové jsou piškotové korpusy, je to tam jasně napsané ;-) A postup tam je, jen není postup a suroviny na ty korpusy a krém, ale to si stejně dělá každá cukrářka svůj oblíbený. I zde na stránkách je jich dost ;-)

    Odpovědět

  • larisa larisa(neregistrovaná)

    Nevím co vanilkové a čokoládové, ale asi pudinky, a z tohohle 60 PORCÍ, to snad ne:-D
    A zas nevím, jak to udělat:-//

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    ;-) moc pěkné+:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Úžasné :-O:yes:

    Odpovědět

  • Meszarosovabolya Meszarosovabolya

    jednoducho nádherné:yes:+7:-))

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásné:yes:;-)co víc dodat +1:yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Krasne, 4. bod udelen. :yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    +3bodík:yes:a nazdobené třešinky opravdu moc krásné;-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já si tak nějak představuji popis zdobení. Sice nevím, co je to plastická cukrová pasta a spoustu surovin zde uvedených, každopádně, tak nějak by měl být popsán postup dortu. Kdybych mohla, dám ti 10 bodů, příjmi ode mne aspoň jeden a klobouk dolů.:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Madlenka1 Madlenka1

    krásný...:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: tresne recepty třešně recepty z třešní co udělat z třešní třešně recept co z třešní recepty třešně recept třešně recept z třešní recepty na trešne co s třešněmi likér z třešní recepty s třešněmi co upect z tresni recept na třešně pečení s tresnemi pečení z třešní pečeme z třešní pečené třešně co uvařit z třešní