

Černé perly
Suroviny dle strávníků
- oloupané stroužky česneku (velké překrojíme na 1/2)
- voda (s ledem )
- čokoláda na vaření
- Na obalení:
- mleté oříšky
Postup přípravy receptu
Oloupané stroužky česneku dáme na 5-10 minut do studené vody s ledem.
Osušíme, napíchneme na jehlici nebo špejli a obalujeme v rozpuštěné čokoládě na vaření.
Na hodně vychlazených stroužcích čokoláda rychle ztuhne. Některé kousky můžeme obalit v mletých oříšcích.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Černé perly
-
zrejme aprilovy vtip.
-
Tak jsem byla odvážná a udělala jsem to. Trochu jsem to ještě upgradovala a položila jsem obalený česnek na oplatku (zbyly mi odřezky od kokosových řezů Jany R.). Manžel to ochutnal aniž by věděl, co to je. Kousal a po chvilce: "Co to tam je??? To je česnek? TO JE VÝBORNÝ !!!". Já to chutnat nebudu, tak odvážná zase nejsem.
V každém případě od Tondy má tento recept +.Přidávám fotku.
-
V první chvíli jsem myslela, že na tom talířku je fotka vyplivnutého sousta
, ale když Tejaja tvrdí, že je to jedlé, tak to manželovi udělám. Rozpuštěné čokolády mi vždycky trochu zbyde, tak proč ne. Jen musím hlídat, aby to nesnědli děti.
-
Otíku, ja som máčala polky cesnaku, celý by bol ako raketový motor
Ten sekaný cesnak bola skúška, aké to bude chuťove
-
Tak to je mazec
- Já bych dal půlku, to sekaný není tak oku lahodící.
-
Tedy Teri -
-
Tak ja som vyskúšala
V Paríži som si kupovala čokoládu s paprikou a bola neskutočne dobrá, tak prečo nie s cesnakom ?
Tá čokoláda v Paríži sa ale pripravovala na horúcej kovovej platni a miešala s paprikou špachtľou. A potom ju aj špachtľou zoškrabávali do papierového kornútika.
A myslím, že aj ten cesnak v čokoláde by bol takto veľmi chutný.
Pokiaľ som ho urobila podľa receptu, chuť bola výborná, len ako povedal manžel, tej čokolády na ten cesnak bolo málo, a v poslednej etape bola prevažujúca ostrá chuť cesnaku.
Manžel navrhol cesnak nasekať a poliať čokoládou - pozrite obrázok - a bolo to lepšie.
Takže výsledok : kombinácia chutí je výborná, ale robila by som to ako v Paríži
V každom prípade bod s kľudným svedomím dám -
Čokoládu s chilli znám, je moc dobrá, i když se jí nedá sníst na posezení celá tabulka. Ale chuť tady toho si představit neumím a asi to ani zkoušet nebudu, pamětliva výsledku gothajovo-koktejlového experimentu
-
no toto??
zvláštní kombinace...černé perly...spíš atomové perly
-
Spagetko, ta cokolada s chili je vyborna, ale prevlada chut cokolady. V tomto pripade to bude naopak. Tohle bych nesnedla, to vim...
Navic si cesnek pri teto uprave zachova svou palcivost a bude velmi ostry a sladky....
-
Spagetko na labužníku je napsaný konˇak a já tam konˇak nemám
-
Stejný recept je na Labužníku http://www.labuznik.com/recept/sicilske-cerne-perl..., je fakt, že když se jí čokoláda s chili proč ne česnek...
-
Do dnes vyráběných čokolád se dávají opravdu velmi různé příchutě, které nám taky třeba nepřipadají normální a prý je to dobré, např. s pepřem, pálivou paprikou atd., tak proč ne s česnekem
Ale upřímně hlásím, že jsem ráda, že čokoládu nemusím, určitě bych to nejedla
-
Nikdy jsem to nezkoušela, ale mluvil o tom jeden kuchař v televizi, už si nevzpomínám který to byl.
-
Jani tak dej potom vědět, to jsem zvědavá