Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný hrnečkový perník

Hodnocení receptu je 4,8 (250×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Misulka1312

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Perník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a politý čokoládou - to je přesně ten, který nám pekly naše babičky k víkendové snídani.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 260 kJ /
4 364 kcal
Bílkoviny83,68 g
Tuky155,31 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 209 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy644,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme hluboký plech, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech pouze vyložit papírem na pečení. Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku a promícháme. Přidáme mléko, olej, vejce a opět promícháme. Do těsta můžeme přidat nasekané ořechy. Krok 3: Těsto vylijeme na připravený plech a vložíme do středně předehřáté trouby. Krok 4: Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C, řídíme se zkušeností s vlastní troubou. Krok 5: Hotový perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládou a posypeme kokosem.

TIP: Jak připravit hladkou a krásně lesklou čokoládovou polevu?

Zveřejněno 14. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný hrnečkový perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YM42

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný hrnečkový perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YM42

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (163)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dobrý

Výborně vláčný perník, i bez potřebí marmeládou nebyl vůbec suchý. Chuťově se mu také nedá nic vytknout, určitě ho nepeču naposledy.

Byl prostě luxusní, přidal jsem dvě lžíce povidel.

Je výborný, přidala jsem ještě čokoládovou polevu ,všichni ho moc chválili 🤗

Hodně se sype, jinak chuťově dobrý. Příště zkusím dát víc vajec

Dnes upeceno po druhe a super. Jen probehlo par uprav. Spaldova mouka a hnedy cukr. Naprosto dokonale.doporucuji

Krásně nadýchaný

Moc chutný

Vypadá moc pěkně a slibuje při pouhém pohledu " nebe v hubě." Jen musím použít místo cukru Stévii, ale běžne s ní peču, mám vyzkoušeno.

Hella: doporučuji přidat čokoládovou polevu :yes:

Perník, nás vždy zachrání, když nevíme co na víkend. Marmeláda a šlehačka navrch u nás nechybí. <3:-K

Tak jsem ho dělala a ano, těsně po vytažení je jak peřina a rozpadá se. Asi zdejší neví že ho musí nechat vychladnout a nechat zvlhnout, pak bude ideální. Akorát protože byl na menším plechu a vysoký tak teda 40minut a konec už jen na spodek, s jedním nastrouhaným 🍎 👌😆

perník je skvělý nadychany.

perník je skvělý nadychany.

Byl výborný ..super recept.<3

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
perník, pernik recept, hrníčkový perník s marmeládou, perník na plech hrníčkový s jablky, hrnickovy pernik, nadýchaný hrníčkový perník, pernik na plech, recept na perník, nadýchaný perník recept, perník na plech nadýchaný, nadychany pernik, pernikova buchta, recept pernik, nadýchaný perník s jablky, hrnkovy pernik, domácí perník, hrnickovy pernik s jablky, hrníčkový recept na perník, nadýchaný perník na plech, jemny pernik

Suroviny:
mouka hladká, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do perníku, cukr vanilkový, kakao, ořechy, poleva čokoládová, marmeláda, kokos strouhaný, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu