Jak vylepšit litý perník? Vyzkoušejte do těsta přidat nasekané ořechy, rozinky a sušené ovoce, nebo potřít moučník čokoládou
Perník na plech je oblíbeným moučníkem, jehož příprava je rychlá a výsledek velmi chutný. Perník provoněný kakaem a perníkovým kořením bude lákavým zákuskem pro všechny členy domácnosti. Přinášíme několik tipů, jak perník ještě vylepšit a pozvednout jeho chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vylepšit těsto na perník
Do perníkového těsta můžeme přidat některou z následujících surovin, která jeho chuť vylepší a ozvláštní:
- nasekané ořechy,
- sušené ovoce - směs ovoce nebo jen rozinky,
- kandované ovoce,
- nasekanou čokoládu.
Čím dozdobit perník po upečení
Upečený perník lze samozřejmě jíst i jen tak, ale přiznejme si, něco by mu chybělo:
- pokud chceme zůstat minimalističtí, pak perník jen zlehka pocukrujeme cukrem moučka,
- nebo perník potřeme oblíbenou marmeládou či povidlím - perník potíráme ještě teplý, aby tužší marmeláda lehce polevila a lépe se roztírala,
- jindy perník potřeme čokoládovou polevou,
- nebo polijeme citronovou polevou,
- případně ještě potřený perník posypeme kokosem, nasekanými ořechy či plátky mandlí,
- a pokud chceme perník vylepšit až při servírování, pak ho doplníme kopečkem šlehačky a lístkem máty.
Jak upéct nadýchaný perník
A jak na nadýchaný Andělský perník nám poradí následující videorecept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přečtěte si Zobrazit více
Co dává tu správnou chuť perníku? Perníkové koření namíchané v nejlepším poměru. Směs koupíme hotovou nebo ji sami namícháme
Jak na to, aby rozinky, které přidáme do těsta, neklesaly dolů. Jednoduchý trik je záležitostí chvilky
Jak spařit rozinky horkou vodou nebo namočit do rumu. Rozinky díky jednoduchému postupu budou chutné a měkké
Komentáře