Mlska k telce

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory nožem, aby byly slupky silnější.

  2. Slupky umyjeme, osušíme a dáme je na rozpálený olej. Posypu je solí na hranolky. A máme lupínka.(Samozřejmě, že lupínka dělám jen , když něco dělám z brambor, tak slupky využiji takhle). Doufám že budou chutnat.

Komentáře k receptu Mlska k telce

  • Klariska Klariska

    Smažené bramborové slupky, inu proč ne. Zpracovat celou bramboru i se slupkou je celkem věda.
    Jen prosím nesmažte dohněda jako na obrázku, protože čím hnědší, tím víc jedovatého akrylamidu (totéž platí i o hranolkách, topinkách a chipsech). Takže v zájmu vlastního zdraví pěkně do zlatova ;).

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Nevidím na tom nic špatného, brambory pečené v troubě nebo na ohni zblajznu i se slupkou, pravda někdy je mi pak těžko, ale ta chuť mi stojí za to:-D Lilek a cuketu taky jíme se slupkou, proč ne bramboru, když je také z čeledi lilkovitých:-)až budu mít hezké slupky, určitě vyzkouším a za nápad dávám bodíka:-)):-)):-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • PET-lahev PET-lahev

    Pfff...asi budu největší prase ze všech, protože když sem to uviděla, nevšímaje si komentářů, tak jsem na to dostala TAK děsnou chuť ...:-D:-D:-D:-D s nějakým česnekovým dipem, to bude...a autorce děkuju za recept, tohle by mě fakt nenapadlo dělat i se šlupkou... :-K

    Odpovědět

  • Carovka Carovka(autorka receptu)

    Všem děkuji. ;-)

    Odpovědět

  • Carovka Carovka(autorka receptu)

    Svetlana:Děkuji

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Náhodou jsem narazila na tento recept v nových fotkách.A řeknu vám,že čumím jako puk.Já tento recept hodnotím kladně,nebot nevidím nic "prasečího"na tomto jídle.Jednou bych vám přála vidět z čeho se dělají například tak oblíbené brambůrky.Jede se a řeže se,červ,nečerv.Na amerických bramborách vám asi tak moc nic nevadí,štouralové,když jsou tak oblíbené,co?Naše babičky slupky jedly a jak byly zdravé,ikdyž je jen vařily a nesmažily v tuku.Každopádně,ode mě bod:yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

  • eva hubova eva hubova

    Smažila jsem hranolky a zkusila udělat tuhle mlsku...bylo to celkem dobré,ale asi by ty slupky měly být silnější,smažením se trochu spekly....chuťově to připomíná americké brambory:yes:+8

    Odpovědět

  • chitkitka chitkitka

    téééda, nejdřív jsem nevěřila, že by to opravdu bylo ze slupek:-O ale když teda řikáte, že jo, tak teda jo:-D Zkusím to na pár kouskách, až budu něco smažit :-8

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Nemam nic proti receptu, naopak se mi libi zuzitkovani vsech surovin. Kamaradka z Thajska zasadne nepouziva do zadnych pokrmu kuzi z kurete. Kuze se odstrani od masa a ufrituje dokrupava. Konzumuji ji u televize, jako u nas bramborove lupinky :-D. Jiny kraj, jiny mrav.... Vyzkousela jsem to a je to vazne dobre, jinak take kuzi z kurete vetsinou loupu :-D:-D:yes:.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Cárovko, vítám tě i přes všechny komentáře v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti tu prostě líbilo;-)
    Jelikož jsem pečené slupky z brambor viděla, přesně tak, jak popisuje Světlanka(z jedné brambory jedna slupka)a vypadalo to krásně a ještě to dost chválili, jako dobrotu. Proč ne, každý má rád něco jiného a pečené brambory v ohni jsou celé černé s popelem a jak si pochutnáváme a ta slupka je nejlepší:yes: Dávám ti 7.bod:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...:-)holky, já se taky musím zastat Carovky s těma slupkama...stejně jako Colombo jsem to viděla v TV, kde Troška s Bohdalkou opravdu oloupali brambory asi na 2-3 mm slupku, snažili se, aby byla co nejdelší a opravdu SLUPKU smažili v oleji... předtím bramboru samozřejmě pořádně kartáčkem vydrhli...já jsem to taky zkoušela :-8, a opravdu, když se to usmaží do křupava, je to dobré...vyzkoušejte...a Carovko, ode mně máš bodíka...

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Recept už je opraven a to je dobře,takto by se to dalo i vyzkoušet;-)O celé brambory se slupkou, pečené na ohni nebo v troubě vůbec nešlo,to si myslím má rád každý.;-):-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Z pěkných, nepoškozených čistých brambor to bude určitě dobrota....4:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    My sme včera piekli zemiaky aj so šupkou v pahrebe na ohni,takže podľa "O" budeme asi prasatá,keď sme ich jedli...a na tomto recepte nevidím nič zlé,už som o tom počula a komu sa to nepozdáva,nemusí to skúšať.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: telka telka recepty něco k telce tv telka bounty mlska top maso recepty bramborové slupky telka maková recept mlska k televizi něco dobrého k telce recepty k telce telka recept jednoduhe recepty domaci telka tv telka recepty telky recept recepty na telce recepty telka top recepty telka mořská štika recept telka maková