Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 822 kJ / 2 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,90 g |
Tuky | 104,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 216,74 g |
Postup přípravy
Zároveň připravíme zálivku. Víno vlijeme do kastrůlku, přidáme jemně nakrájené bílé části cibulek, cukr a sůl a vaříme deset minut, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. V polovině doby přidáme slaninu, nakrájenou na drobné kostičky. Poté přilijeme olivový olej a znovu přivedeme k varu, aby se spojil s ostatními surovinami. Krok 2: Horkou marinádu promícháme s horkými scezenými bramborami.
Přidáme kolečka zelené cibulové natě, přiklopíme a necháme marinovat za občasného promíchání. Krok 3: Marinujeme do vychladnutí a nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
Podáváme vlažné nebo vychladlé jako přílohu.
Zveřejněno 27. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinované nové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PMA4
Moje poznámka
Marinované nové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PMA4
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 17 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno před 22 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 1 hodinou
Jihočeská kulajda
Sahula před 3 hodinami
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
Zabulienka před 4 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
zdenka81 před 4 hodinami
Povidla
jana.smajclova před 5 hodinami
Švestková povidla
MAMA9903 před 11 hodinami
Masová bulharka
Kajkajak před 12 hodinami
Bramboračka
ZdeKy před 13 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 13 hodinami
Tématické fráze:
marinované brambory,
nové brambory recepty,
marinované brambory recept,
nové brambory recept,
recept marinovane na brambory,
brambory recepty,
nové recepty,
jak marinovat brambory,
brambory marinovane,
marynované brambory,
marinované zemiaky,
nove zemiaky recepty,
marynované,
marinovane na brambory,
recepty z brambor,
marinovane xemiaky,
recept nové brambory,
marinované nové brambory,
marinované brambory ve smetane,
garinovane brambory
Suroviny:
brambory rané,
víno bílé,
cibulka jarní,
slanina anglická vcelku,
cukr,
olej olivový extra virgin,
petrželka hladkolistá,
sůl
Komentáře (10)
U nás tiež sú nové zemiaky a cenovo sú iba o trochu drahšie ako staré...
Holky, často recepty, které vložím, nechválím (samosebou, že nám chutnaly...