

Nové brambory se šlehačkou
Suroviny
- 1 kg brambor
- sůl
- 1 lžíce másla
- petrželka (kadeřavá)
- 0,15 l šlehačky
Postup přípravy receptu
Brambory očistíme, pokrájíme na kolečka a necháme půlhodinku stát.
Do kastrolu dáme lžíci másla, rozpustíme.
Přidáme pokrájené brambory, trochu opečeme, přidáme pokrájenou petrželku.
Všechno zalijeme šlehačkou a ještě asi 10 minut dusíme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme k minutkám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nové brambory se šlehačkou
-
Výborná záležitost, petržel nebyl
přidala jsem libeček, mňamka
-
Já přidavám ještě sladkou papriku a je to výborné.
-
nádhera,i bez masa parádička
zítra udělám
-
No, s tou šlehačkou se dělají jídla i v kombinaci s masem, většinou kuřecím. Když to kdysi začalo, byl to ohromný hit
Ale taky znám spoustu lidí, co jim to chtná i bez masa
-
Petržel jsem nedávala smažit (dusit), ale sypla jsem s ní až hotové brambory. Jsou fantastické a pro mě můžou být i bez masa...