Kuře s ořechy, brusinkami a Hermelínem

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 15 min 1 porce Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

1 kuřecí řízek
50 g čerstvých brusinek
1 lžíce zavařených brusinek
30 g vlašských ořechů
30 g Hermelínu
koření na kuře
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso naklepeme, okořeníme a nasucho opečeme na pánvi.

  2. Maso dáme na talíř, na něj položíme Hermelín a vložíme do mírně vyhřáté trouby, aby se sýr trochu rozpustil a maso nevychladlo.

  3. Výpek na pánvi podlijeme trochou vody (jen na dno pánve, aby se odvařila šťáva z masa).

  4. Přidáme čerstvé brusinky a ořechy a povaříme asi 3 minuty.

  5. Nakonec přidáme zavařené brusinky a prohřejeme.

  6. Brusinkovou směs přidáme na talíř k masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 152 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře s ořechy, brusinkami a Hermelínem

  • Kocmax Kocmax(autorka receptu)

    Lenunka: To je v pořádku. Asi jsem to měla lépe napsat do profilu, ale je tam málo znaků na to, abych tam vylíčila celou naši problematiku a taky nechci, aby to vypadalo, že moje recepty jsou návodem, jak vařit při zánětu slinivky. Ta dieta je mnohem přísnější, než já uvádím v receptech. My jsme se k takto volné dietě dopracovali po 5 letech po zánětu. Kdyby si podle toho někdo uvařil třeba po měsíci, nejspíš by skončil v nemocnici.

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Kocmax: aha, já myslela, že jen vaříte bez tuku kvůli hubnutí, takže jsem si říkala, že jídlo se samozřejmě obejde bez tuku, ale může se dobře ochutit, nevěděla jsem, že jde o tuto dietu, takže se omlouvám:-):-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Kocmax: Já ji držela rok, skončila jsem před měsícem. Rozhodně mně nechyběly řízky ani steaky, ale docela obyčejný chleba a tmavé pečivo. Ale přesně jak líčíte, jste-li na jedné straně omezeni, objevíte spoustu jiných chutí. Zpočátku jsem maso pouze pekla či spíše dusila ve vlastní šťávě v balíčku z alobalu. Nejvíce mně chutnala takhle připravená přední králičí nožka, a to jen osolená a posypaná sušenou petrželovou natí. Rozhodně nebyla bez chuti, naopak. Klidně si ji udělám i dnes, protože jsem objevila jemnou chuť králičího masa, které vůbec nebylo nutné doplňovat tukem nebo přehlušovat kořením . :-8

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autorka receptu)

    Dajda: Koření taky moc nemůžeme, tak se snažím teď, když už jsme z nejhoršího venku (pankreatická dieta) vařit pořád odlehčeně, nahrazovat koření a smažení bylinkami, ovocem a zeleninou. Pravda je, že když je člověk zvyklý na klasickou přípravu jídel, tak mu naše jídla mohou připadat bez chuti. Ale stačí pár týdnů vydržet a pak se najednou objeví takové množství chutí, které jsme před tím nevnímali. A hlavně žlučník a slinivka si libují ;-).

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Lenunka: Bez chuti? Tak to se hodně mýlíte, protože jste zřejmě nezkusila! Taky jsem byla nucená vařit nějakou dobu bez tuku, a dokonce i bez koření , nemohla bych do jídla přidat ani ten sýr, ořechy nebo brusinky. Nevěřila byste, jak krásně vynikla přirozená chuť masa! :-O

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    casino: je to všechno na jedno brdo:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Lenunka: "... evidentně bez chuti"
    No a co vám vadí :-O
    Tento recept, nebo všechny dnes autorkou vložené recepty, nebo to že autorka vaří bez tuku jak deklaruje v profilu ?

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    ach jo:-( jeden recept jak druhej:-( a všechny evidentně bez chuti

    Odpovědět

Tématické fráze: brusinky do jidla kureci s brusinkami a kesu jak vařit slinivka recept na kuře při žlučník kure dieta slinivka kuře s hermelínem a brusinky kuře při dietě slinivky pankreatická dieta recepty jídla s brusinkami kure na oresich kure s nadivkou s brusinkami

Zapomněl/a jsem heslo