Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nové brambory s rozhudou

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Rozhuda je tradiční tvarohová pomazánka s pažitkou nebo cibulkou. S úrodou nových brambor pak můžeme přichystat snadný, výživný a lehký oběd. Uvařené půlky brambor potřeme jemnou rozhudou, posypeme bylinkami a podáváme třeba se sklenicí kefíru.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 226 kJ /
1 249 kcal
Bílkoviny59,67 g
Tuky12,78 g
Vláknina24,23 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 383 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy212,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory dobře umyjeme a i se slupkou uvaříme doměkka. Krok 2: Mezitím připravíme rozhudu: tvaroh rozšleháme s majonézou, česnekem utřeným se solí, cukrem a drobně nasekanou pažitkou nebo cibulkou. Krok 3: Uvařené brambory scedíme, rozkrojíme napůl a na řeznou stranu poklademe lžíci rozhudy. Posypeme bylinkami dle chuti a zapíjíme mlékem, podmáslím či kefírem.

TIP: Další oblíbené recepty s novými brambory

Zveřejněno 28. 3. 2011 20:19

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nové brambory s rozhudou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYk7

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nové brambory s rozhudou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYk7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

A víte na co jsem přišel? Syrové brambory nastrouhám/na speciálním ale dnes už známém struhadle/ na hranolky, zpravidle je nechám trochu vyloužit, to když je hned nevařřím, a dám do papináku, poklicí uzavřu jen na několik minut,a pak to hlídám, aby se mi brambory netozvařily, když se rozvaří , jsou to štouchané brambory.Ale hlídám, aby byly tak akorát, zcedit, chvíli nechám v papináku prohřát, přidám kousek másla a promíchám. Ale těžko se jí vidličkou a nočem, tak je jím jako na vojně lžící, hlavně, že mi to chutná

U nás všichni milují podobnou formu. Brambory ve slupce (i bez) dám do alobalu po jedné a osolím. Dám na samotný rošt a peču tak 3/4 hoďky. Vyndám z alobalu, rozkrojím do kříže a zaleju zakysanou smetanou, smíchanou z nastrouhanou salátovou okurkou, česnekem a solí. K tomu podmáslí popř. petrželka a je to rychlá a chutná véča, anebo brambory zase trochu jinak jako příloha k minutkám. Posílám bodík a chválím!:yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Opravdu, stará dobrá klasika. :yes:

Recept na který mi jeden bod prostě nestačí, prostá a chutná klasika, která mě vrací do dětství :yes::-K.

Jana Remkova:no tak to je dobrý:-D:-D:-D:yes:

U nás na Slov. sa to tiež varí, ale nepoznám ľudový názov českej rozhudy. Iba si ten tvaroh zamiešame so smotanou, pridáme pažítku alebo medveďa a osolíme, okoreníme.
:yes:

Taky rozhudu miluju, a nedávám majonézu,ale hooodně bylinek (mezi jinými i špetku libečku;-)):-p:yes:

Simona Kucerova: ty brďo, já četla "ROZHUBA":-D:-D:-D

Moc pěkný receptík,takový jarní:-p;-)určitě vyzkouším u nás se jedli brambory s máslem a pažitkou a tak rozhudu neznám,ale líbí se mi a tak určitě udělám.;-):yes:+1

Tyhle brambory bych si dala hned!!:-p Ale zkusím, až budou nové.;-):yes:

Babička také dělala rozhudu bez majonézy a tvaroh ředila mlékem nebo smetanou. S majonézou je to sice kaloričtější, ale zase to lépe "klouže do krku" a dobře ochutí. Už ani nevím, jak jsem na tuhle inovacipřišla, ale u nás chutná...

Až když čtu komentář Marušky, všimla jsem si té majonézy - u nás taky bez ní;-)

Patří to i k mým velmi oblíbeným jarním jídlům, už se taky moc těším, rozhudu ale dělám bez majonézy;-):-)

Děkuju :-K, váhala jsem, jestli tento jednoduchý jarní recept, který jsem dnes vařila, přidat... Ale kupodivu jsem tu nenašla ani rozhudu...tak třeba se bude někomu hodit a někomu připomene oblíbenou jarní večeři, jako Žížulce...
Taky se už tolik těšíte na Velikonoce?:-)

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
nové brambory recepty, nové brambory, rosti s rozhudou, nové brambory recept, recept nove brambory, recepty z nových brambor, bramborové rosti s rozhudou, rozhuba, nové brambory recepty tvaroh, pomazanka z tvarohu k novym bramboram, pomazánka s rozhudou, pečené brambory s rozhudou, jidla z novych brambor, nové brambory s pazitkou, nové brambory ve slupce, nové brambory s......, křapance z novych brambor recept, novy bramborrecept, rozhuda s koprem recept, brambory jedle

Suroviny:
brambory rané, tvaroh měkký, majonéza, česnek, pažitka, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu