Rychlá kuřecí prsíčka se šalvějí s citronem

Margot Kuchařka:

Drůbeží maso 1 názor

21

Suroviny

4 kuřecí prsíčka
sůl
prášek do pečiva
1 citron
2 snítky šalvěje
2 lžíce olivového oleje
750 g drobných žampionů
1 cibule
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a osušená prsíčka rozkrojíme na plátky. Vložíme je mezi dvě fólie a lehce naklepeme. Řízky osolíme a opepříme. Citron důkladně omyjeme pod proudem horké vody. Rozpůlíme ho a z jedné poloviny ostrouháme kůru. Druhou nakrájíme na kolečka. Otrháme snítky šalvěje.

  2. V pánvi rozpálíme olej a vložíme plátky masa. Po obou stranách je dozlatova opečeme. Smažíme asi 8 minut z jedné strany. Zhruba po 12 minutách dáme do pánve k masu kolečka citronu.

  3. Zatímco se maso smaží, očistíme žampiony. Podle velikosi je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Osmažíme maso, vyjmeme je z pánve a zabalíme do alobalu.

  4. Do vypečeného tuku vložíme žampiony a 4 minuty je restujeme. Oloupeme cibuli a nadrobno pokrájíme. Přisypeme ji k žampionům a společně ještě jednou osmahneme. Žampiony ochutíme solí a pepřem. Posypeme je citronovou kůrou. Maso rozdělíme na talíře a přidáme žampiony. Podáváme s bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá kuřecí prsíčka se šalvějí s citronem

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo