Vepřové špízy na gril

NAP1974@seznam.cz Kuchařka: NAP1974@seznam…

Doba přípravy: 25min a odležení 12-16 špízu (12 cm) Grilování 9 názorů

Suroviny

Vepřové maso nejlepe plec 1,5 kg
1 ks hlavička česneku
1 balíček grilovacího koření
3 dcl oleje
1 kg cibule
1/2 kg špeku (podle chuti)
dřevěné špejle asi 15 ks
(alobal)
čerstvý chléb
Zelenina a dochucovadla (záleží na vaši chuťi a fantazii)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si v hrnci rozehřejeme olej a do něj vsypeme celé grilovací koření a lehce zpěníme, pak vložíme rozmačkaný česnek (celá palice) a taky lehce zpěníme a sundáme s ohně. To vše provádíme za stálého míchaní a necháme pomalu zchladit.

  2. Vezmeme vepřovou plec a nakrájíme ji na plátky, které lehce proklepeme a naložíme ji už do vlažné marinády. Vše promícháme a pokud to děláte den před grilováním, nechte na místě, kde je chladněji. Čím déle se maso marinuje, tím větší chuť získáte z marinády!

  3. Asi hodinu před grilováním dělám špízy, střídavě napichuji maso- cibuli- slaninu....atd. a pak každý špíz balím do alobalu. Poté grilujeme na roštu, pod kterým je už jen žár z uhlíků. Po 30 min. alobal sundáme a špízy grilujeme asi 15 minut, no prostě do změknutí a krásné zlatavé barvy.

  4. Podávám k tomu čerstvý chléb a suroviny běžné ke grilování, jako jsou omáčky, hořčice, saláty podle chuti a fantazie.

  5. Jen dodávám, že pokaždé se ke mě samotné nedostane ani kousek a naši přátele tvrdí, že je to čím dál lepší a pokaždé se těší na špízy! V zimě se nedá sedět venku, ale moje horkovzdušná trouba udělá tu samou službu a chutě našich přátel není ošizená ani během zasněžené zimy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové špízy na gril

  • spagetka spagetka

    Martin (neregistrovaný/á) - jenže v tom je právě to umění - zpěnit česnek do rozvonění a přitom ho nespálit ;-);-), dělá se to, aby to dodalo jídlu šmrnc, musí se to prostě dělat velmi rychle a opatrně ;-):yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Martin: No, ono je právě důležité ten česnek JEN zpěnit. Nesmí ztmavnout ;-)

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Nedoporucuji zpenovat cesnek,jelikoz se spali a zhorkne a nasledne to jde cele do zachoda!!!

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Pavli, taky tě tady vítám, ať se ti tady líbí a budeme se těšit na recepty a pro začátek máš ode mne plusík, za dobrý recept;-):yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Pavlínko, vítám tě mezi námi a jsem ráda, že se ti tu líbí:-) Recept jsem si dobře pročetla a cítím doslova chutné masíčko:-)Gril nemám ale občas také něco dělám v alobalu a toto určitě udělám. Ukládám a dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • A propo můj manžel :-S říká že pišu špatný název receptu takže unás se tomu říká ROJBERT???:-)

    Odpovědět

  • Děkuji za milé přivitaní.:-) Opravdu se budu více snažit,jsem uplný začatečník na počítači tak se předem omlouvám ale pevně věřím že jako samouk to zvládnu.Vaše stránky často prohlížím!Moc děkuji za inspiraci v nich:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Pavlínko, já tě tady vítám, přeji ti, aby se ti tu mezi náma líbilo a nezapomeň příště fotit-recept potom upoutá víc;-), tak do toho a my se těšíme na tvoje recepty:-)

    Odpovědět

  • Dámy omlouvám se ale žádnou fotografii jsem nikdy nestihla pořídit,ale teď se budu snažit...krásný večer;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty na gril vepřové špízy špízy vepřový špíz vepřové na gril špízy v alobalu vepřové na grilu vepřová plec na grilu vepřový špíz recept vepřová plec špíz recept na veprovy spiz recept na spizy recept na špiz marináda na špízy na gril recept vepřové špízy rojbert něco na gril recept na veprove spizy priprava spizu spizy recept

Zapomněl/a jsem heslo