Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sýr z domácího kefíru

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 10. 2011 10:22

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://cs.wikipedia.org/wiki/Syrov%C3%A1tka

http://www.akrodif.com/Kefir/KefirMliko.aspx

Na obrázku je asi 250 g sýru z 1,3 l kefíru

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

tejaja

24. 11. 2020 09:31

fanulak: Popozeraj obchody v heuréke, možno si vyberieš. https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=TIBETSK%C3%81...

fanulak

24. 11. 2020 04:59

Prosím o radu . Kde je možné sehnat tibetskou houbičku . :-?

spagetka

23. 6. 2016 09:14

magdalenka: tak tohle mi nedošlo, vidím při čtení receptu, že to fakt může někoho zavádět, upřesním to v receptu
Filip: Filipe, pokud je to tak, jak píše Magdalenka, tak se obávám, že houbičky jsou už nepoužitelné a je potřeba si sehnat nové.

magdalenka

23. 6. 2016 08:58

spagetka: Filip zrejme nevedel, že ten kefír už je precedený...bez hubiek.

spagetka

23. 6. 2016 08:09

Filip: :-O:-O jak se mohly dostat houbičky do sýra? :-O:-O, že si děláte šoufky :-p:-p:-p:-p ? Pracujete jen s kefírem nikoli s houbičkama

Filip

23. 6. 2016 07:38

Dobrý den
měl bych dotaz ohledně vyndání houbiček ze sýru. Jak je všechny vyndám, abych mohl dělat další kefír :-? :-? :-?

spagetka

24. 4. 2016 01:14

magdalenka: můžeš prostě přimíchat k sýru, já to dělala pro tátu - dopsala jsem .

magdalenka

23. 4. 2016 21:21

spagetka: prosím, kam sa pridáva to pivo???

janulle

23. 4. 2016 18:16

spagetka: už je zaděláno a za pár dní dám vědět:-D

spagetka

23. 4. 2016 18:06

janulle: ale klidně vstup, vždyť diskutujeme a různě vyslovené názory nikomu nevaděj, naopak. Osobně bych dělala z toho třídenního, denní je podle mne nevyzrálý. Bude lepší, když si to vyzkoušíš sama.

janulle

23. 4. 2016 18:02

cathleen: holky nerada do to vstupuju, ale já to mám taky tak. Do druhé dne je hotovo. Ale z jakého kefíru teda sýr dělat?! Z toho 1 denního nebo 3 denního? Váš názor????

cathleen

23. 4. 2016 17:57

spagetka: ano. Mám houbiček víc, než by mělo být - skoro dvě lžíce. Dáváme jim něco málo přes půl litru mléka a v teple místnosti je z toho kefír během 24 hodin. V parném létě ještě dříve.

spagetka

23. 4. 2016 17:49

cathleen: a za den ho máš hotový? :-O:-O:-O

cathleen

23. 4. 2016 17:46

spagetka: spagi, u nás kefír "jede", takže také denně z houbiček sléváme hotový a doplňujeme sklenici s kefírákama mlékem čerstvým:-p Jednak máme dost houbiček a také by se kefír na všechny nedostal, nechat ho kefírovat déle.

cathleen

23. 4. 2016 17:43

janulle: také to nechávám jen tak vykapat, nevymačkávám ;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: sýr z kefíru domácí výroba kefíru domácí sýr z kefiru jak vyrobit domácí sýr výroba kefíru jak vyrobit domácí kefír tvaroh z kefiru domácí tvaroh z kefíru domácí tvrdý sýr recepty z kefíru domácí výroba sýrů recepty domaci vyroba syru tvrdyho výroba sýra recept sirovátka na pití domácí výroba taveného sýru domaci vyroba syra jak vyrobit tvrdý sýr domácí výroba sýrů domácí tavený sýr výroba výroba tvarohu z kefíru

Suroviny: kefír, syrovátka, pivo světlé, paprika sušená sladká, chilli, bylinky

TopRecepty.cz

Domácí sýr z domácího kefíru

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6jL