Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované kuře bez grilu

Kuře z trouby, které chutná jako grilované, má krásně šťavnaté maso a na povrchu je křupavé a dozlatova upečené. Stačí ho upéct na mřížce a po zhruba hodině se můžete radovat z dokonale upečeného masa.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4-6 porcí (dle velikosti kuřete)

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie414 kJ /
99 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky11,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 230-250 °C a necháme ji nahřát. Krok 2: Kuře opláchneme a osušíme. Vnitřek kuřete trochu osolíme a na hřbet nalijeme lžíci oleje. Olej prsty rozetřeme a zapracujeme do masa. Osolíme kuře i zvenku. Krok 3: Do kastrolu vhodného do trouby (o průměru minimálně 25 cm) nalijeme 100 ml vody. Na dno položíme nerezovou mřížku (viz. foto). Krok 4: Na mřížku položíme kuře a vložíme do předehřáté trouby. Snížíme teplotu na 180 °C a pečeme zhruba 60-80 minut (podle velikosti kuřete). Krok 5: Kuře během pečení neotáčíme ani nepoléváme. Pouze kontrolujeme, aby v kastrolu během pečení byla stále na dně tekutina. Případně doplníme. Krok 6: Po hodině můžeme do kuřecího stehýnka píchnout špejlí. Pokud pěkně projde masem a po vpichu nevytéká růžová tekutina, je kuře hotové.

TIP: Jak poznat hotové kuře

Zveřejněno 13. 10. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud nechceme jako přílohu pečivo nebo bramborový salát, který se také velice dobře hodí, můžeme na dno kastrolu nebo pekáčku dát pár na čtvrtiny rozkrojených brambor, které trošku osolíme a posypeme kmínem. Kuře opravdu chutná jako grilované.

Ráda dělávám i "Kuře na soli", které je zde v rcp také uvedeno, jen tam se mi nelíbilo, že vlastně veškerá sůl jde vniveč. Jednou jsem si ji zkusila uschovat v lednici, ale brzo žlukne. Takto upravené chutná vlastně stejně a soli potřebujeme jen polévkovou lžíci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované kuře bez grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNY7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované kuře bez grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNY7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (62)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jestli vám došly nápady na recepty na grilování, mohu doporučit tento www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/drubez-na-grilu/hamburger-s-trhanym-masem/.

Super nápad s mřížkou :yes: já dělám grilované kuře na plechovce od piva :-p naleju do ní vodu a postavím na to kuře na pekáček, zvlhčuje se jakoby zevnitř takže se nevysuší a zvrchu je krásně ogrilované ze všech stran...jen teď jsme koupili nový sporák a trouba je dost nízká takže tam kuře už nejde postavit, jenom položit tak aspoň vyzkouším něco nového :-8

AnnaB.: vím,že hodně lidí připravuje kuře na plechovce od piva nebo koly,ale já jsem zatím tu odvahu nenašla:-8Moc nevěřím tomu barevnému potisku:-(
Růža(neregistrovaná):-K:-K

Tak dnes jsem dělala kuřátko na grilu v troubě s domácíma hranolkama a musím říci,že bylo vynikající.Jen asi půl hod. před dopečením jsem ho obrátila aby se také opekla druhá strana.Mělo fakt chuť grilovaného kuřete.Děkuji za takový výborný recept.:-p

Ivana79:Ivanko,děkuji za vyzkoušení,fotky,komentář i hodnocení:-K:-K
S grilovacím kořením na kuře to muselo být také moc dobré:-p:yes:

Anička,pridávam 38.bod :yes: a fotku.Zaujala ma táto úprava a navyše som kúpila zmes korenia "Grilované kura" :-) Takže to malo naozaj taký šmrnc,moc dobré :-p:-p:yes:

pazderka83:Děkuji za vyzkoušení i komentář:-K:-)

Mekke a stavnate kure... chutnalo mi, ale ackoli jsem se drzela receptu a delala jen stehynka, tak jako grilovane kure si predstavuji uplne neco jineho. A presto ze z toho nebyl ani partner odvazan, tak za vyzkouseni to stalo. Brambory byly vynikajici.

martiline:Martinko,také někdy špoupnu kuřecí nohy,nebo čtvrtky do trouby jen tak na takovém starém,silném talíři po babičce.Masíčko je krásně šťavnaté,ale jak píšeš,chybí ve spod ta opečené kůžička:-p
Na té mřížce je to fajn a ještě,když dáš pod ni do pekáčku,nebo kastrolu nakrájenou zeleninu,podliješ trochou vývaru/vody,tak vypečená šťáva z kuřete na to hezky kape a v závěru je to príma bašta:-p
Jsem ráda,že Tě to zaujalo,díky:-K:-K

Výborný nápad. Dělávám takhle kuře na talíři, jen mne nenapadla ta mřížka, takže není zespodu krásná zlatavá kůžička-kůrčička. :-) Vyzkouším ...

1974andrea:Stehýnka jsou z celého kuřete nejlepší:-*jsou vždy krásně šťavnatá:-p
Andri,díky i za príma fotky:-KJsou prudce jedlé:-K:yes:

U nas taky stehynka. Kdyz delam cele, strcim do nej vetvicku rozmarynu, kdyz je na kusy, pod kazdy dil kurete kousek. Hezky ho ovoni.

U nás byla včera jenom stehýnka, ale stejně je máme nejraději;-):-D Posílám fotečky;-)

Tématické fráze:
grilovane kure v troube, kuře grilované v troubě, grilované kuře, grilovane kure na grilu, kuře na grilu v troubě, jak grilovat kuře v troubě, kuře na grilu, grilování kuřete v troubě, grilované kuře bez grilu, celé kuře na grilu, kuře na grilu recept, jak ugrilovat kure v troube, grilované kuře recept, grilované kuře na soli, kure jako grilované, jak grilovat kuře, grilování bez grilu, kuře grilovane, recept na grilované kuře, kuře na gril

Suroviny:
kuře, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu