Kuře jako bažant (bez tuku)

Drůbeží maso Doba přípravy: 1 hodina 4 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 1 hodina 4 názory

Suroviny 2 porce

2 kuřecí stehna
1 střední cibule
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
3 bobkové listy
větvička rozmarýnu
sůl
1 lžíce hladké mouky
vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, vložíme do hrnce, přidáme kuřecí stehna, koření a rozmarýn. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

  2. Kuřecí stehna vyjmeme z hrnce a v troubě pod grilem necháme zezlátnout.

  3. Z vývaru odstraníme přebytečný tuk, větvičku rozmarýnu a bobkový list.

  4. V trošce studeného vývaru rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Necháme povařit. Nakonec částečně rozmixujeme. Necedíme, malé kousky koření necháme v omáčce. Omáčky neděláme velké množství, ztratila by chuť. Je to jen mírně zahuštěná šťáva. Příloha rýže nebo brambory a zelenina.

Komentáře k receptu Kuře jako bažant (bez tuku)

Tématické fráze: kuře bez tuku kuře recepty bažant recept recepty kure bez tuku kuře jako bažant jak pripravit bazanta