

Kuře jako bažant (bez tuku)
Suroviny 2 porce
- 2 kuřecí stehna
- 1 střední cibule
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- 3 bobkové listy
- větvička rozmarýnu
- sůl
- 1 lžíce hladké mouky
- vývar na podlévání
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na jemno, vložíme do hrnce, přidáme kuřecí stehna, koření a rozmarýn. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Kuřecí stehna vyjmeme z hrnce a v troubě pod grilem necháme zezlátnout.
Z vývaru odstraníme přebytečný tuk, větvičku rozmarýnu a bobkový list.
V trošce studeného vývaru rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Necháme povařit. Nakonec částečně rozmixujeme. Necedíme, malé kousky koření necháme v omáčce. Omáčky neděláme velké množství, ztratila by chuť. Je to jen mírně zahuštěná šťáva. Příloha rýže nebo brambory a zelenina.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře jako bažant (bez tuku)
-
Kocmax: jo aha, proto mi to přišlo divný
tak to chápu a je fajn to takhle pořešit a pochutnat si
-
srettka: ano na syrovou cibuli. Delam tak vsechny omacky, protoze smazit nesmim - zanet slinivky brisni
. -
srettka:
když bez tuku, tak bez tuku
-
Na syrovou cibuli vložíme maso?