Grilované kuře

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Grilování 7 názorů

Suroviny

Chlazené kuře váhově nejlépe kolem 1,3 kg
grilovací koření
nádivka podle chuti v receptu jsme použili:
nať celeru
libečku
paprikový lusk
česnek
anglickou slaninu
čirůvka fialová
cca 1 dcl piva
řádný základ pro grilování vytvoříme z bukového a dubového dřeva
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře opláchneme, osušíme, zevnitř okořeníme grilovacím kořením a postupně vkládáme nádivku.

  2. Po naplnění otvor sešijeme, kuře posypeme grilovacím kořením a napíchneme na gril.

  3. Grilujeme 1,5 - 2 hodiny.

  4. Ve finále kuřátko "osprchujeme" pivem, abychom docílili té správné kůrčičky. Podáváme s pečivem.

Poznámka

Na závěr grilovací sezóny měl švagr skvělý nápad, ugrilovat kuře a výsledek zde vkládám.

Grilování bylo provázeno technickými problémy, kdy první hnací motorek "klekl" po 10 minutách, druhý se nerozběhl vůbec. Podařilo se nám z obou motorků složit jeden funkční a ten vydržel 40 minut. Zbytek jsme dotočili ručně, tak jako před třiceti léty.

P.S. Skvělá nádivka je nať petrželky a libečku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 245 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilované kuře

  • pipre pipre

    Jejda, to musela být dobrůtka:-p. Krásné fotky a perfektně nafocený postup i s grilováním:-) To ti fakt závidím a už jen vzpomínám, kdy jsme grilovali u provizorní chatky, když jsme stavěli. To mi fakt moc chybí. Bodík:yes:3.

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Jendo výborný. Taky děláme často, jen místo piva rozmícháme do marinády při posledním pomazání trochu medu. Jen jsem se tě chtěl zeptat do čeho že to přidáváš tu slivovičku???:-D. Krásný fotky. Máš u mě bod. A velkej.:yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Jendo, už na mě pomalu padá podzimní nostalgie, a to hlavně z toho, jak dlouho si zase neužijeme grilovaných dobrot...:-( Věřím, že jste si pochutnali, to naplněné kuře velikostně odpovídá snad krůtě!:-)) Posílám bodík za báječné fotky a za hrdinství, které jste museli prokázat, než se vám tahle dobrota povedla!:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jendo:-)paráda:yes:.Já k večeři párky a vy toto:-S;-):-D.Gril.kuře je u nás vééélmi oblíbené,dělám tak že kuře naložím přes noc do nálevu z piva,oleje,soli,gril.koření,špetky rozmarýnky,sojovky a worcesteru,pak napíchnout a při grilování potírat zbylou marinádou.Takže protože vím jak to chutná a moc se mi líbí fotečky(jako vždy;-)) tak posílám velkou pochvalu a k ní i boďku;-).Jo a ty trable s motorky znám taky:-//:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, musím se smát:-)):-D, Lišky na Jesenicku snad úplně vymřely:-D měli jsme je hodně dááávno před léty, ale holubinky tady jsou. Já to určitě udělám;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Jani, čirůvku můžeš nahradit liškou obecnou nebo nějakou holubinkou, ale ta houba tam vůbec není podstatná. Byl jsem v lese a čirůvky našel, tak šup do kuřátka. Tu nádivku udělej skutečně podle chuti.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Úžasné!:yes: My dáváme libeček do makrel, když je grilujeme a taky super. Ovšem tu čirůvku asi neseženu, dá se to nahradit jinou houbou?:-8:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: grilované kuře grilované kuře recept recept na grilovane kuře grilování kuřat jak grilovat kure grilovani kurete grilujeme kuře recept grilované kuře kuře grilované jak dlouho grilovat kuře jak ugrilovat kuře grilovaná kuřata recepty na grilované kuře grilované kuře recepty čirůvka fialová recept grilovaný kuře recepty grilované kuře motorek na grilovani grilované kuřecí grilování kure

Zapomněl/a jsem heslo