Čínská klasika sladkokyselá ryba

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Ryby 13 názorů

Suroviny

500 g rybích filet
Marináda:
1 lžíce lehké sojové omáčky
1 lžíce rýžového vína
1/2 lžičky Koření 5 směsí
2 lžíce Maizeny
1 vajíčko na obalování
olej na smažení
Omáčka:
4 lžíce ananasové šťávy
4 lžíce vody
2 lžíce rýžového octa nebo bílého jemného (pouze 1 lžíce)
2 lžíce lehké sojové omáčky
2 lžíce kečupu
2 lžíce rýžového vína Shaoxing nebo polosladké Deserto
1 lžíce moučkového cukru
Zelenina:
1 cm zázvoru čerstvého
1 malá cibule
3 jarní cibulky
1 paprika masitá
150 g ananasu (na kousky)
100 g zeleninových klíčků mungo
1 stroužek česneku
sůl
pepř
2 lžíce rostlinného oleje
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybacie file pokrajame na kocky a dame do misky a posypeme cinskou mletou zmesou 5 koreni (to je skorica, klincek, koriander, cierne korenie a nove korenie). Pridame lahku sosjovu omacku premiesame a nechame marinovat cca 30 minut.

  2. Marinovane kusky ryby obalime v dvoj obale, maizena a vajicko a dame vyprazat do zlatista do rastlinneho oleja. Hotove odlozime na papierovu servitku.

  3. V miske si pripravime omacku kde poriadne zmiesame maizenu, vodu, stavu z ananasoveho kompotu (ked mame stavu z cerstveho ananasu pridame viac cukru - 2 lyzice), kecup, ryzovy ocot, (slovensky je moc ostry, jemnejsi biely alebo vinny ako nahradu), ryzove vino (alebo sherry desertne vino polosladke). Odlozime na stranu.

  4. Do zohriateho oleja vo woku dame nakrajanu cibulu zazvor na drobno nakrajany a pretlaceny cesnak. Oprazime kratko cca 1 minutu. Pridame na drobno nakrajanu papriku (masitu) a jarnu cibulku. Tradicne po cinsky sa to opraza len tak 2-3 minuty ze paprika je stale polochrumkava. Na konie pridame prehriat omyte fazulove klicky (nemusia byt).

  5. Pridal som do zeleniny pripravenu omacku a poriadne premiesal a nechal prevarit. Ochutil podla potreby a primiesal vyprazane rybacie kusky a hned serviroval s ryzou.

Poznámka

Tento recept sa snazi byt blizky originalu z juznej ciny aj ked pouziva lacny rybaci fillet marinovany v sojovej omacke a ryzovom vine a anansovy kompot namiesto cerstveho.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čínská klasika sladkokyselá ryba

  • jehlanka73 jehlanka73

    Nonya se rád nechá přemlouvat......a je asi trošičku vztahovačný...:-SJá jsem si to náhodou uložila, protože se mi receptík moc líbí a už si utírám pěnu od pusy...:-)):-))+1:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak všechno bych měla...až na to "ryzove vino shaoxing alebo polosladke desertne", ale recept je jeden z těch výjimečných, které lákají k vyzkoušení a nepřímo slibují úžasnou chuťovou harmonii. ;-):-p Ukládám a protože je poslední dobou asijská kuchyně konvenující našim chutím, ráda zkusím...:yes:

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Take jsem z tech, kterym by bylo lito, kdybychom prisli o vyborne recepty bez zbytecne chemie. Nepreferuji vareni "vysypu sacek"....;-). Jsem silna alergicka, takze si musim davat pozor, co jim a tvoje recepty jsou uzasne a krasne popsane :yes::yes::yes:. Hodne komentaru zde bylo o nedostupnosti surovin, ale myslim si, ze kdyz se chce, tak to jde. Konkretne u tohoto receptu nevidim nic, co by bylo obtizne sehnat.:-) Nonya, koukni, kolik bodu dostala "Sladko-kysela ryba po asijsku";-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kolego Nonya já se Ti divím,přeci to tě nemůže rozhodit:-8;-)Tvoje recepty mají své příznivce a jistě se najdou i další koho recept zaujme.;-):-KTak proč hned tak rázně,že už nedáš recept:-(je to Tvoje rozhodnutí,ale je to škoda to mi věř.;-):-8:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    My, příznivci netradičních receptů, jsme tu možná v menšině, ale bylo by nám moc líto, kdyby se tu takové recepty přestaly objevovat :-(

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Nonya, neblázni:-!Moc se mi tvé recepty líbí a myslím si, že nejen mně by tu chyběly:-K.

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Moji mily Top kolegovia toto je posledny jednoduchy "exoticky recept" , dostal menej bodov ako ked sa vysype sacek ...
    ako som pisal inde je to zvlastne ked perfektne vepro knedlo zelo dostalo 1 bod a recept : vysypem sacek vepro knedlo zelo dostal 10 bodov.:yes::yes:
    PS:
    toto nie je urazena jesitnost jednoducho konstatovanie ze exoticke varenie nie je vhodne pre tuto stranku:-!

    Odpovědět

  • marcik marcik

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Nádhera Nonya:yes:, oceňuji, že používáš ingredience dostupné v našich obchodech.Omáčku určitě vyzkouším s kuřecím.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Toto je asi jeden z prvych receptov( este Kung Pao s arasidami ) kde som sa som sa stretol s Cinskou kuchynou aj ked suroviny neboli, znamejsia je sladkokysla verzia s kuracim :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • srettka srettka

    to vypadá pěkně:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: čínská ryba sladkokyselá čína sladkokyselá ryba cinska ryba recept sadkokyselá ryba ryba po cinsku ryba na sladkokyselo sadkokyselá ryba recept na vepřo knedlo zelo sladkokysele. ryba čína čína z ryby shaosing čínské víno sladkokysela omacka ryba čínská rybí čína čínska sladkokysela marinada cinska kuchyne ryby ryba jako čína činske ryby čínská ryby omacka