

Rizoto z trouby II.
Suroviny
- 300 g rýže Basmati
- 400 g vepřové maso ve vlastní šťávě (konzerva)
- 1 velká cibule
- 1 Bonduelle Mexico (nebo Duo) konzerva
- 0,6 l vody
- 2 lžičky červené papriky
- sůl
- pepř
- plátkový sýr
Postup přípravy receptu
Do pekáče si nasypeme propláchnutou rýži, cibuli na drobno, obě plechovky. Maso nakrájíme nebo rozmačkáme na jemno, papriku, sůl, pepř, zalijeme vodou, promícháme a přikryjeme pokličkou.
Vložíme do trouby a pečeme při 180°C. Asi po 20 minutách pečeme bez pokličky. Občas promícháváme, rýže se vytlačí nahoru.
Asi po 45 minutách by mělo být hotovo. Když tak si ochutnejte rýži jestli už je měkká. Podáváme s okurkou a plátkem sýra.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rizoto z trouby II.
-
Koubkova: To jsem ráda.
-
Dnes máme k obědu ,okořenila jsem vegetou a nemá chybu
jen jsem dala víc vody.
-
chocolate: Jó, zelenina je i po hodině pečení dobrá.
-
MajkaM: Hm, s houbami to musí být také dobré. Příště vyzkouším.
-
Je ta konzerva zeleniny po více než hodině pečení ještě kompaktní?Nic ve zlém, ale konzervovanou zeleninu bych přidala max pět minut před koncem
.
-
Takto rizoto dělám také, jen napřed podusím vepřové maso na cibulce, protože konzervy nekupujeme a přidávám čerstvou zeleninu - mrkev, hrášek někdy i houby.
-
MrazovaJa: Zkuste, s tim Mexikem je to pikantní a chutná nám to víc, ale dětem už moc ne. Domácí vepřovku závidím, já se do ní bojím pustit.
-
Děláme si domácí vepřovku, tak zkusím
-
BILKOVAI: Děkuji za bodík. Je to pravda, ale nám to tááák chutná.
-
Pečená rýže je vynikající. A ještě k tomu basmati a Bonduelle
Akorát bych nedávala konzervu.Dnes opravdu nejsou nic moc
To by mě přišlo škoda těch kvalitních surovin. Jinak chutný receptík a boduji
...+1