Rizoto z trouby II.

KarolinaL Kuchař: KarolinaL

Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

300 g rýže Basmati
400 g vepřové maso ve vlastní šťávě (konzerva)
1 velká cibule
1 Bonduelle Mexico (nebo Duo) konzerva
0,6 l vody
2 lžičky červené papriky
sůl
pepř
plátkový sýr
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče si nasypeme propláchnutou rýži, cibuli na drobno, obě plechovky. Maso nakrájíme nebo rozmačkáme na jemno, papriku, sůl, pepř, zalijeme vodou, promícháme a přikryjeme pokličkou.

  2. Vložíme do trouby a pečeme při 180°C. Asi po 20 minutách pečeme bez pokličky. Občas promícháváme, rýže se vytlačí nahoru.

  3. Asi po 45 minutách by mělo být hotovo. Když tak si ochutnejte rýži jestli už je měkká. Podáváme s okurkou a plátkem sýra.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rizoto z trouby II.

  • KarolinaL KarolinaL(autor receptu)

    Koubkova: To jsem ráda. :-)

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Dnes máme k obědu ,okořenila jsem vegetou a nemá chybu:-p:yes: jen jsem dala víc vody.

    Odpovědět

  • KarolinaL KarolinaL(autor receptu)

    chocolate: Jó, zelenina je i po hodině pečení dobrá.

    Odpovědět

  • KarolinaL KarolinaL(autor receptu)

    MajkaM: Hm, s houbami to musí být také dobré. Příště vyzkouším. :yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Je ta konzerva zeleniny po více než hodině pečení ještě kompaktní?Nic ve zlém, ale konzervovanou zeleninu bych přidala max pět minut před koncem;-).

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Takto rizoto dělám také, jen napřed podusím vepřové maso na cibulce, protože konzervy nekupujeme a přidávám čerstvou zeleninu - mrkev, hrášek někdy i houby.:-p

    Odpovědět

  • KarolinaL KarolinaL(autor receptu)

    MrazovaJa: Zkuste, s tim Mexikem je to pikantní a chutná nám to víc, ale dětem už moc ne. Domácí vepřovku závidím, já se do ní bojím pustit.

    Odpovědět

  • MrazovaJa MrazovaJa

    Děláme si domácí vepřovku, tak zkusím :-)

    Odpovědět

  • KarolinaL KarolinaL(autor receptu)

    BILKOVAI: Děkuji za bodík. Je to pravda, ale nám to tááák chutná.:-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Pečená rýže je vynikající. A ještě k tomu basmati a Bonduelle:-*Akorát bych nedávala konzervu.Dnes opravdu nejsou nic moc:-// To by mě přišlo škoda těch kvalitních surovin. Jinak chutný receptík a boduji:yes:...+1

    Odpovědět

Tématické fráze: rizoto pečené v troubě vepřové rizoto pečené v troubě pečene rizoto šťavnaté rizoto z trouby rizoto do trouby rizoto v troube rizoto z trouby rizoto z vepřového masa v troubě rizoto pečené pečené rizoto v troubě rizoto z vepřové konzervy risoto z trouby ryzoto pečené v troube vynikající rizoto vepřové rizoto z trouby rizoto s trouby rizoto s vepřové konzervy z trouby ryzoto v troube rizoto z vepřove konzervy v troubě rizoto z vepřové konzervy pecene v troubě

Zapomněl/a jsem heslo