Rizoto ze skla

Vepřové maso Doba přípravy: 30 min 8 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 30 min 8 názorů

Suroviny 3 porce

1 hrnek rýže
1 sklenička chalupářského masa PIKOK (LIDL)
1 sklenička kuřecího masa PIKOK (LIDL)
hotová restovaná cibulka
olej
citron
cibule
hřebíček
voda
sůl
sýr Grano Padano

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži tak, jak jsme zvyklí (my dáváme doprostřed celou cibuli, do které jsme napíchali několik hřebíčků). Na jeden hrnek rýže dáváme dva hrnky vařící vody. Rýži napřed řádně propláchneme teplou a studenou vodou a potom ji orestujeme na oleji. Nakonec do ní vymačkáme půlku citronu, promícháme a necháme pod poklicí dojít.

  2. Do hrnce dáme rozpustit hotovou restovanou cibuli (máme ji udělanou na sádle do zásoby a uchovanou v mrazáku). Pak přidáme obsah dvou sklenic s hotovým masem. Prohřejeme.

  3. Nakonec přimícháme uvařenou rýži. Podle potřeby dosolíme.
    Na talíři servírujeme s kyselou okurkou a sypeme strouhaným parmezánem.

Poznámka od kuchařky

Bez nadsázky, jak se říká, že pokrm určuje kvalita surovin, tak musím konstatovat, že lepší rizoto jsem ještě nejedl.

http://clupmi.blog.cz

Komentáře k receptu Rizoto ze skla

  • hosta hosta

    Dajda: od mne je to jen nadstavbová informace, do hlavy a pod pokličku autora rizota nevidím, recept je plně v jeho gesci. Jestliže na hrnek rýže dá dvě půlkilové lidlovské konzervy masa, tak věřím, že mu chutnalo. Poprvé slyším o citronu, vymačkaném do hotové rýže (mj. - chybí v surovinách, stejně jako cibule a hřebíček):-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    hosta: A jak to má nebohý kuchař, čtoucí tento recept vědět? :-((

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Musím potvrdit to,co píše hosta. Jsou výborné .Jiné už nekupuji .A ještě tip : v Lidlu ,kulatá plechovka ,je na ní sice napsáno " vepřová šunka ",ale je to výtečné vepřové masíko ,takové kdysi bývalo z Číny . Stojí 49.90,ale stojí za to :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Dajda: myslím, že jde - podle názvu - o konzervy masa z Lidlu (chtělo by to doplnit ;-)) - a ty jsou fakt báječné.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    clupmi: ... až na to, že podle takového receptu nikdo nic neuvaří, protože neví, co je sklenice kuřecího masa a sklenice chalupářského masa! Konzerva? Doma zavařené maso? A proč dělat rizoto z konzervy, když čersvé kuřecí koupíme na každém rohu! :-O

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    casino: Nejde o "převrat" ani o revoluci, zajímalo by mě ktré recepty považujete za převratné? Je to vesměs kompilace všeho co je na síti a v masmédiích. Jde o to, že je to velmi chutné, rychlé a snadné. Proto pro Začátečníky. Moje ambice není soutéžit s Babicovými bibry-babry.

    Odpovědět

  • casino casino

  • casino casino

    No, rcp mi přijde stejně převratný, jako když "někdo" dělá rizoto z tlačenky... :-D

    Odpovědět

Tématické fráze: jak zavařit rizoto zavařené rizoto zavarit rizoto jde zavařit rizoto kuřecí maso pikok rizoto s masem ze sklenice zavařené rizoto recept rizoto s masem ze sklenky rizoto z masa ze sklenice jak zavařit rizoto do sklenice jak zavařit rizeto masové rizoto lidlu lze zmrazit rizoto? rizoto zavařené maso pikok kuřecí maso recept rizoto ze skleniček kuřecí maso do skla cibule v hotovém zavařeném jídle ve skle kuřecí maso ve skle a recepty rizoto s hřebíčkem